Teren pe malul mării, lângă cartierul construit de FinCoGeRo, râvnit de samsarii imobiliari. De 10 ani stă pârloagă, intenționat sau nu

0
1123

O suprafață de teren, aflată pe malul mării într-o zonă numai bună pentru agrement, ”tulbură apele” chiar și în campania electorală. Deși subiectul a mai fost dezbătut, chiar și de către unii candidați la primărie ca fiind subiect de campanie, câteva hectare bune de teren zac ”pârloagă”, fără ca municipalitatea să investească vreun leu în acea zonă. Sau poate că terenul a fost “sortit” cuiva.

În zona Pescărie există o suprafața de teren de câteva hectare, proprietatea municipiului Constanța, care se învecinează cu Ansamblul Rezidențial Spectrum și cu Ansamblul Rezidențial Santa Maria Bay – proiect al italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro.

Este de notorietate că respectivul  teren a fost și este vânat de anumiți samsari imobiliari și se speculează că aceștia ar fi în complicitate cu reprezentanți ai administrației locale și că ar fi vorba despre niște jocuri de culise și că este o problemă de timp până când vom vorbi despre tunuri imobiliare.

Se cere construirea unui parc verde, dar nimeni nu își bate capul

Asociația Ansamblului Rezidențial ”Spectrum”, din imediata vecinătate, a notificat Primăria Constanța pentru amenajarea acestui teren, unde ar putea fi înființat un parc, loc de joacă pentru copii și loc de agrement, dar, din câte se pare, toată atenția a fost captată de alegerile locale din acest an. Ce mai contează că acel teren stă în paragină de ani buni?! Cei de la Spectrum spun că nici până la acest moment nu a primit un răspuns din partea primăriei.

Acest teren este neamenajat de mai mult de 10 ani, devenind un focar de infecție pentru locatarii din zonă, fiind plin de gunoaie și de rozătoare. În zona nu mai există pic de verdeața, numai betoane care vor ajunge până în mare pentru a satisface lăcomia unora. Practic toate aceste terenuri de lângă mare pe care sunt construite aceste ansambluri rezidențiale sunt sursa unor ilegalități pentru care unii dintre reprezentați ai administrației locale precedente au fost condamnați. În administrația precedentă pe acest teren s-a dorit construirea unui ansamblu rezidențial, proiect ce a fost stopat având în vedere probleme judiciare și faptul că legea interzice construirea de imobile la o distanță mai mică de 300 metri de la țărm”, au declarat, pentru Focus Press, reprezentanții asociației Spectrum.

Teren pe malul mării, râvnit de samsarii imobiliari

Așa cum aceștia au menționat, sunt mulți ochi ațintiți și mulți râvnesc la această zonă, iar alții au ajuns la ”beciul domnesc” din cauza acestei “râvne”. A se înțelege că este vorba despre persoane din dosarul retrocedărilor și nu numai.

Revenind în prezent, subiectul pare a fi evitat de unii, dar dezbătut de alții, mai ales că este campanie electorală, însă nu este exclus ca după terminarea acesteia și după alegeri, să apară ceva pretendenți. Cei de la Asociația Ansamblului Rezidențial ”Spectrum” speră că se va amenaja, cândva, un parc verde.

Toți care locuiesc aici și-au cumpărat case tocmai pentru priveliște, pentru vedere la mare. Nu este nimeni de acord ca cineva să construiască aici vreun mastodont care să le ia vederea. Momentan nu se poate construi, dar așa cum sunt respectate legile sau cum se modifică de la o lună la alta, nu ne prinde mirarea ca pe viitor să apară ceva blocuri. De aceea am făcut notificări pentru amenajarea unei zone de agrement, parc, locuri de joacă, pentru a acționa din pripă, până nu e prea târziu”, ne-au mai declarat reprezentanții Asociației Ansamblul Rezidențial ”Spectrum”.

Rămâne de văzut dacă, după alegeri, își va bate cineva capul pentru amenajarea acestui teren cu potențial. Sau poate e nevoie să mai treacă vreo 10 ani?

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.