Termocentrale Constanța SRL va primi un împrumut de 11 milioane de lei, de la Primărie

0
70

Majoritatea consilierilor locali au aprobat acordarea unui împrumut firmei Termocentrale Constanța SRL, din bugetul municipiului.

Consiliul Local Constanța a fost convocat marți, 19 septembrie a.c., într-o ședință extraordinară, de la ora 10.00. Aceasta s-a desfășurat prin mijloace electronice, printr-o platformă on-line de videoconferință.

Pe ordinea de zi, s-a aflat un singur proiect de hotărâre: Proiect de hotărâre nr. 393/2023 privind rectificarea bugetului local pe anul 2023, inițiat de primarul Vergil Chițac.

Acesta a fost adoptat cu majoritatea voturilor consilierilor locali. Aleșii locali USR s-au abținut deoarece, în Nota de fundamentare, nu se menționează din ce capitole vor fi mutate cele 11 milioane de lei, ce vor fi acordate drept împrumut, ci doar că vor fi disponibilizate sume din bugetul local.

Conform actului constitutiv, Termocentrale Constanța SRL va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA, pentru producerea de energie termică necesară Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică al Municipiului Constanţa şi celor 45 de centrale termice de bloc şi trei centrale termice de cvartal pe gaze naturale, ale Municipiului Constanţa. Societatea se află în subordinea Consiliului Local.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.