Ți-ai plătit penalitățile la SPIT? Îți poți recupera banii!

0
506

Primăria Municipiului Constanța vine în sprijinul constănțenilor, persoane fizice și juridice, care au datorii la bugetul local la 31 martie 2020 și le oferă posibilitatea de a achita obligațiile fiscale principale restante fără accesoriile aferente acestora. Cei care au plătit deja penalitățile acumulate la datorii, își pot recupera banii.

Această procedură, aprobată în ședința Consiliului Local Municipal din luna ianuarie 2021, se aplică obligațiilor bugetare administrate de Serviciul Public de Impozite și Taxe stabilite prin: declarații fiscale, decizii de impunere, decizii referitoare la obligații bugetare accesorii și orice alte acte administrative prin care se stabilesc impozite, taxe și alte sume datorate bugetului local, inclusiv accesoriile generate de diferențele aplicate la taxele de regularizare aferente autorizațiilor de construire.

Debitorii care au achitat deja aceste accesorii, pot depune cerere pentru recuperarea acestora.

Pentru a beneficia de facilitățile fiscale, există două posibilități:

  1. Debitorul trebuie să depună cererea de anulare a accesoriilor și să achite integral, până pe 31 martie 2021 inclusiv, obligațiile principale restante la data de 31 martie 2020, precum și obligațiile principale și accesoriile datorate pentru anul 2021;

2. Debitorul poate depune o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de anularea accesoriilor și până pe 31 martie 2021 inclusiv poate achita eșalonat debitul restant.

Cererile și notificările pot fi depuse la ghișeele S.P.I.T., trimise prin e-mail sau prin poștă, la cele șase agenții ale serviciului public:

Formularele-tip se găsesc la orice agenție fiscală sau pot fi descărcate de pe site-ul instituției: https://www.spit-ct.ro/documente-declarare-persoane-fizice .

Programul de lucru cu publicul: luni, marți, miercuri, vineri, între orele 08.30 și 16.30, respectiv joi, între 08.30 și 18.30.

În 2020, 623 de persoane fizice și 118 persoane juridice au depus cereri de anulare și s-au achitat obligații principale în valoare de 9.697.751,17 lei. Anul trecut au fost anulate accesorii în valoare de 4.537.469,11 de lei.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.