Timp de trei zile, Spitalul Municipal Mangalia nu are Urgențe Pediatrie și Ginecologie din cauza campaniei de vaccinare

0
1177
Spitalul Municipal Mangalia

În perioada 4-7 ianuarie, în Mangalia părinții ai căror copii se îmbolnăvesc și au nevoie de asistență medicală de urgență, sau gravidele care au probleme cu sarcina nu pot apela la Urgența Spitalului Municipal Mangalia. Situația este valabilă și pentru populația din localitățile deservite de această unitate sanitară.

În Pavilionul A al Spitalului Municipal Mangalia, acolo unde funcționează urgențele pentru Pediatrie și Ginecologie, s-a luat decizia de a se înființa „Centru de vaccinare“, iar pentru a nu se amesteca circuitele, Direcția de Sănătate Publică Constanța a decis suspendarea activității medicale.

„Noi am cerut identificarea spațiilor în care să se desfășoare activitatea de vaccinare, iar alegerea acestora a fost strict problema managerilor de spital“, a declarat Cristina Schipor, directorul DSP Constanța.

Drept urmare, pe perioada campaniei de vaccinare a personalului medical, 4-7 ianuarie, Spitalul Municipal Mangalia nu poate asigura serviciul de urgențe pentru Pediatrie și Ginecologie, dar secțiile funcționează în continuare.

„A fost o decizia luată împreună cu DSP Constanța și s-a adus la cunoștință și Serviciului de Ambulanță Județean Constanța pentru a redirecționa pacienții către Spitalul Județean Constanța“, a declarat Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Aceasta a precizat că activitatea se desfășoară normal după ora 16.00 până dimineața, iar după data de 7 ianuarie, activitatea se va relua ca și până acum.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.