Tina Turner, „regina Rock’n Roll”, a murit la 83 de ani. „Lumea a pierdut o legendă a muzicii”

0
325
sursa foto: hotnews.ro

Cântăreața Tina Turner, o legendă a muzicii rock and roll, a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, în Elveția, a confirmat un purtător de cuvânt al artistei.

Într-un comunicat, reprezentanții artistei au anunțat faptul că Tina Turner, Regina Rock’n Roll, a murit în liniște miercuri, 24 mai 2023, la vârsta de 83 de ani, după o boală lungă, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”.„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Născută în Statele Unite, Tina Turner a fost una dintre cele mai îndrăgite cântărețe rock, cunoscută pentru prezenţa sa scenică și pentru o serie de hituri, printre care „The Best”, „Proud Mary”, „Private Dancer” și „What’s Love Got to Do With It”, scrie hotnews.ro

Cântăreaţa, pe numele real Anna Mae Bullock, şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner, notează News.ro. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină, fiind recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.