În loc să stea în banca lui, pentru că scăpase, ca prin urechile acului, de închisoare, s-a dat mare șofer de Opel cu numere de Bulgaria

0
334
FOTO: Arhivă

Ionuț Huțanu a ajuns la închisoare. Și asta pentru că a insistat să își continue activitatea în sfera infracțională. În martie 2021, fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru furturi. Și în loc să stea în banca lui, mai ales că avea un termen de încercare, individul s-a urcat beat la volan și fără permis de conducere. Acum a fost condamnat la 4 ani și 7 luni de închisoare cu executare și deja a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă.

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Medgidia au identificat un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia Judecătoria Medgidia a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 7 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Persoana respectivă a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă“, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Ionuț Huțanu a fost cercetat pentru furt, fiind acuzat că, alături de o altă persoană, a furat o iapă gestantă și a ascuns-o în curtea unei cunoștințe. La acea dată, era deja cunoscut cu antecedente penale. În martie 2021, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, decizie rămasă definitivă, prin neapelare, pe 30 martie 2021.

Însă, pe 25.11.2021, în jurul orei 00.05, același Ionuț Huțanu, din Conacu, a fost depistat conducând autoturismul marca Opel, gri, cu numere de Bulgaria, pe drumurile publice. La solicitarea organelor de poliţie, acesta a recunoscut că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, aspect confirmat şi prin Adresa nr. 35830 din 20.12.2021 emisă de Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța.

Pentru că inculpatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Huțanu a fost trimis în judecată pe 7.11.2022, iar pe 3.05.2023, a fost condamnat la închisoare, rezultând pedeapsa de 4 ani și 7 luni de închisoare cu executare. Și a fost introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Însă, pe 19.01.2023, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de furt, alături de mai multe persoane, acesta aflându-se pe rolul Judecătoriei Medgidia. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13.06.2023.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.