A intervenit prescripția răspunderii penale în dosarul polițiștului din Constanța acuzat că a falsificat declarații și a clasat un caz

0
355
FOTO: Arhivă

Magistrații Judecătoriei Mangalia au dispus, la data de 17.05.2023, încetarea procesului penal în cazul polițistului din Topraisar acuzat că a falsificat declarații și a clasat, astfel, un caz. Motivul încetării procesului penal este intervenirea prescripției penale. Decizia nu este definitivă.

Încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul Tarmigan Bogdan-Constantin a infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. (…) Încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul Tarmigan Bogdan-Constantin a infracţiunii de fals intelectual, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul Tarmigan Bogdan-Constantin a infracţiunii de favorizare a făptuitorului, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. În baza art.25 Cod procedură penală, respinge petenţiile civile, ca nefondate“, potrivit minutei judecătorești a Judecătoriei Mangalia din data de 17.05.2023. Decizia nu este definitivă.

Este vorba de un polițist din Topraisar care ar fi falsificat niște declarații într-un dosar penal, cu rolul de a favoriza inculpații. Ancheta a fost preluată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și, chiar dacă acuzatul a formulat mai multe cereri, inclusiv cea legată de faptul că fapta s-a prescris, judecătorii au decis că toate aceste aspecte vor fi analizate pe fondul cauzei, decizând, pe cameră preliminară, să înceapă judecata. Ceea ce s-a și întâmplat.

Pe scurt, totul a pornit de la faptul că Mioara Claudia Z. a adresat conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța o plângere în cuprinsul căreia a arătat că a fost victima unei agresiuni din partea fostului său concubin, faptă pe care a reclamat-o la Poliție, însă cauza a fost soluționată ca urmare a retragerii plângerii, deși ea nu a fost audiată niciodată și nu și-a manifestat dorința încetării procesului penal, aflând despre decizia Parchetului în data de 7.01.2016, când a primit comunicarea. Femeia a contestat-o, întrucât ea nu și-a retras plângerea prealabilă.

Mioara Claudia Z. a declarat anchetatorilor că, în seara de 16.05.2014, a avut un conflict cu fostul său concubin și cu tatăl acestuia, incident în care a fost agresată, sens în care a apelat Serviciul de urgență 112, iar în urma incidentului a fost transportată la spital, unde a rămas internată o noapte, fapt pentru care, pe 20.05.2014, a depus plângere împotriva celor doi agresori și a fost examinată medico-legal, stabilindu-se că leziunile suferite au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Nu a depus actul medical la organele de poliție, așteptând să fie chemată pentru audiere, dar a constatat că în cauză s-a dispus clasarea, însă declarația de retragere a plângerii aflată la dosar era falsă, lucrătorul de poliție favorizându-i pe cei doi făptuitori, după cum a spus femeia.

Alături de ea a fost agresat și un bărbat, George Gabriel B., însă și în cazul său cauza a fost clasată.

Mai multe detalii despre subiect, aici: Acuzații grave: un polițist din județul Constanța ar fi falsificat declarații și a dispus clasarea cazului! Dosarul se va tranșa în instanță

Dosarul a ajuns în instanță, la Judecătoria Mangalia, pe 20.10.2022, polițistul fiind trimis în judecată pentru falsul material în înscrisuri oficiale. Pe 17.05.2023, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.