Un nou ansamblu rezidențial, în Mamaia Nord: constănțenii pot veni cu observații sau propuneri

0
222
Foto cu rol ilustrativ

Omul de afaceri Iustin Roman intenționează să construiască un ansamblu turistic, cu clădiri de 8 și 15 etaje, în zona de nord a litoralului românesc. În luna aprilie a.c., proiectul a fost pe masa Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, iar acum a fost lansat în consultare publică. Astfel, constănțenii pot veni cu observații ori propuneri pentru viitoare investiție.

Primăria Constanța a lansat în consultare publică propunerile preliminare de elaborare Plan Urbanistic de Detaliu, pentru stațiunea Mamaia, Bulevardul Mamaia nr. 564, beneficiarul proiectului imobiliar fiind Gamaro Black Sea SRL, societate controlată de către fostul consilier local Iustin Roman.

Terenul aflat în Mamaia Nord are o suprafață de 7.986 mp, iar pe acesta se află, în prezent, trei imobile. Este vorba de o construcție cu funcțiunea de alimentație publică, comerț și cazare, un beach bar și o parcare. Investitorul dorește să construiască un ansamblu turistic P+5-8E/P+12-15E cu apartamente de vacanță, locuințe permanente colective, hotel, aparthotel, funcțiuni alimentație publică (club cu restaurant, salon evenimente multifuncțional), funcțiuni de comerț, funcțiuni sportive (sală de fitness, SPA), funcțiuni de loisir, funcțiuni de agrement și amenajări exterioare.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile pe site-ul Primăriei până pe 5.06.2023, prin e-mail (primarie@primaria-constanta.ro) sau prin poștă, la la Serviciul Strategii Urbane (Bulevardul Tomis nr. 51, etaj 1), ori la Registratură – Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C).

Pentru  familia Roman aceasta nu este prima investiţie imobiliară, deținând mai multe terenuri în Constanţa. Unul dintre acestea este situat pe strada Sarmisegetuza numărul 40. Este vorba despre Vila Georgescu, pe care a reabilitat-o și i-a păstrat zidurile vechi, deși imobilului i-au fost adăugate câteva etaje.

Societatea Gamaro Black Sea SRL a fost înființată în anul 2009, cu sediul social pe Bulevardul Mamaia, în stațiune. Asociați în firmă sunt BDG Import SRL (33%), Iustin Fabian Roman (33%), Gheorghe Manole (17%) și Vasile Domente (17%).

BDG Import SRL îi are ca asociați pe Petru Berciu (43%), Ion Andrei Biriș (20%), Cristina Pazara (19%) și Ovidiu Septimiu Gizdavu (18%). Firma din Capitală are ca principal obiect de activitate „Comerțul cu ridicata al băuturilor“, în anul 2021 realizând o cifră de afaceri de peste 260 de milioane de lei, cu un profit net de aproximativ 21,17 milioane de lei și 134 de angajați.

Mihaela GIUGLEA

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.