Tinerii care fac parte din grupul care a speriat Medgidia sunt acuzați de evadare

0
3145
Imagine cu rol ilustrativ. FOTO: Impact în Gorj

Cei doi tineri care au ajuns în arest la domiciliu pentru furturi sunt acuzați, acum, de evadare. Cu ocazia verificării, tinerii nu au fost găsiți la domiciliu de către polițiști. Menționăm că ei fac parte dintr-un grup care a speriat Medgidia, de-a lungul vremii.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au verificat, la domiciliu, un minor de 17 ani și un bărbat, de 22 de ani, față de care instanța de judecată a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu. Cu ocazia verificării, cei doi nu au fost identificați la domiciliu. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare“, potrivit reprezentanților Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Este vorba despre Onur Șaip, care este o mai veche „cunoștință“ a oamenilor legii, el făcând parte, în trecut, din gașca de infractori care a speriat Medgidia, și de Iusein Amiș.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat propunere privind luarea măsurii arestului preventiv faţă de doi tineri, unul în vârstă de 22 de ani și un minor de 17 ani, ambii din Medgidia, acuzați de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în data de 4.05.2023, în jurul orei 15.50, unul dintre tineri a stat de pază, în timp ce al doilea, având asupra sa un cuţit, a pătruns în locuința persoanei vătămate C.Ș., din Medgidia, prin escaladarea unei ferestre deschise, distrugând plasa de insecte aferentă acesteia, iar din interior a sustras un telefon mobil, încărcătorul acestuia și două parfumuri, prejudiciul cauzat fiind estimat la 2.700 de lei. De precizat că, în momentul comiterii faptei, tânărul de 22 de ani se afla sub control judiciar într-un alt dosar.

În data de 5 mai 2023, magistrații Judecătoriei Medgidia au decis să-i plaseze pe cei doi în arest la domiciliu. Și, iată, că aceștia nu au respectat obligațiile de a nu ieși din casă, astfel că acum sunt cercetați pentru evadare.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.