Tinerii voluntari cu dizabilităţi, implicaţi într-o acţiune de ecologizare: vor acţiona în parcul Tăbăcarie şi pe plaja Modern!

0
172

Tinerii voluntari cu dizabilităţi sunt implicaţi într-o acţiune de ecologizare. Aceştia vor strânge deşeurile şi gunoaiele din parcul Tăbăcărie şi plaja Modern. Evenimentul Plogging pentru România are loc în Constanţa, în zilele de 12 şi 13 septembrie, în intervalul orar 08.00-12.00.

Fundaţia Health Action Overseas România (HAO România) este partener al acestui eveniment, organizat de Asociaţia Adrenallina Media. Acţiunea face parte dintr-o mişcare ecologică la nivel naţional, care a debutat la finalul anului 2019.

HAO România va participa la acţiunile de ecologizare de sâmbătă şi duminică cu un grup de tineri voluntari cu dizabilităţi, coordonat de Alina Sachelaru, specialist în angajare asistată. Participanţii vor fi împărţiţi în 4 echipe, fiecare având maximum 10 membri. Toţi voluntarii vor purta mască de protecţie în timpul ecologizării şi vor respecta regulile de distanţare fizică“, susţine Cristina Şerbănescu, directorul de comunicare al HAO România.

Participanţii vor strânge deşeuri şi gunoaie din parcul Tăbăcarie (sâmbătă – loc de întâlnire: parcarea Pavilionului Expoziţional – Intrare în Mamaia) şi pe plaja Modern (duminică, în dreptul restaurantului Zorile), după ecologizarea zonei, urmând să participe la o sesiune de alergare (opţională).

Ce înseamnă plogging?

Conceptul acesta de strângere a gunoaielor în alergare poartă numele de plogging, este de origine suedeză, şi este compus din 2 cuvinte: jogging + plocka up (a ridica, în limba suedeză). Până acum, prin acţiunile eco-sportive Plogging pentru România s-au strâns peste 10 tone de gunoaie şi plastic.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.