Ținută patru ore în ambulanță, în fața Spitalului Județean, cu fetița, deoarece avea COVID-19

0
11463
Ambulanță SAJ la UPU

O mamă din satul Schitu, comuna Costinești, a fost ținută, ieri noapte, patru ore în ambulanță, în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență (S.C.J.U.) Constanța, medicii de la Urgență refuzând să îi trateze fetița, care înghițise o monedă. Reprezentanții S.C.J.U. ne-au declarat că s-a dispus o anchetă internă.

O mamă din satul Schitu, comuna Costinești, acuză medicii Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și ai Spitalului Municipal din Medgidia, deoarece nu au vrut să îi trateze fetița, care înghițise o monedă. După ce sâmbătă, 03.10.2020, femeia și mama sa au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 (se testase deoarece voia să plece astăzi, 05.10.2020, din țară – este asimptomatică și se simte bine), duminică fetița sa, de 3 ani, a înghițit o monedă. Așa că a sunat la 112 și a fost preluată de ambulanță, împreună cu cea mică, și transportată la Spitalul Municipal din Medgidia, una din unitățile sanitare din județul Constanța dedicate tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2. „Medicii au refuzat să mă primească, spunând că nu îi pot face eco sau radiografie copilului“, ne-a declarat femeia din Schitu.

Așa că au fost transportate cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, dar nici aici nu au avut noroc.

„Și Spitalul Județean Constanța a refuzat să mă primească, deoarece eu eram testată pozitiv. De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. (Direcția de Sănătate Publică Constanța – n.r.) și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul din Urgența Constanța nu ne-a văzut (a refuzat), i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. M-am rugat de asistentă de trei ori să îi spună doamnei doctor ca eu nu pot ieși din casă și am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus că trebuie sa îi fac investigații la privat. Am sunat la D.S.P. și într-un final i-au făcut și un eco copilului“, ne-a mai declarat mama micuței de 3 ani.

Conducerea S.C.J.U. Constanța a dispus o anchetă internă, pentru a se stabili cauzele evenimentului semnalat și dacă se impune luarea unor măsuri punitive față de medicul de gardă.

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța a dispus o anchetă internă în cazul semnalat. În același timp rugăm pacienții care întâmpină neplăceri, să ni le aducă de îndată la cunoștință, astfel încât să putem lua măsurile care se impun“, a precizat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al S.C.J.U. 

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.