Toți copiii de la unitățile de învățământ din Năvodari pot beneficia de consultații și tratamente de specialitate gratuite la Cabinetul de Stomatologie Școlară

0
1185

Toți copiii înscriși la unitățile de învățământ din orașul Năvodari pot beneficia de consultații și tratamente de specialitate gratuite la Cabinetul de Stomatologie Școlară, situat în incinta Centrului de Zi (Str. Sănătății, nr. 2).

Activitatea la Cabinetul de Stomatologie Școlară se derulează cu asigurarea tuturor măsurilor necesare pentru protejarea sănătății copiilor, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, toți pacienții și însoțitorii sunt supuși triajului epidemiologic și vor purta în incinta cabinetului: mască de protecție, botoșei protectori pentru încălțăminte, bonetă și echipament de protecție de unică folosință, dacă este nevoie. “Controalele stomatologice sunt importante încă din copilărie. Noi lucrăm în continuare în contextul COVID. La cabinetul din Năvodari aşteptăm preşcolari, copiii de la 3 ani, înscrişi la grădiniţele din Năvodari şi elevi din clasa 0 şi până în clasa XII-a. Pentru elevi este necesar carnetul vizat pentru anul şcolar 2020-2021. Singura condiţie este să fie preşcolari sau elevi în instituţiile de învăţământ de stat din Năvodari. Mi se mai adresează copii care învaţă în Constanţa şi locuiesc în Năvodari, dar pentru ei există cabinetele şcolare din Constanţa“, a declarat, pentru Focus Press, dr. Adriana Câmpeanu, medicul specialist stomatolog din cadrul Cabinetului de Stomatologie Școlară Năvodari.

Cabinetul de Stomatologie Școlară este dotat cu lampă UV pentru sterilizarea aerofloră a încăperii, aparate de sterilizare a intrumentarului, conform legislației în vigoare, echipamente de protecție pentru personal și pacienți. Ultimele investiții ale Primăriei Năvodari din această vară au fost direcționate pentru achiziționarea de noi echipamente medicale (un autoclav nou), fiind asigurat totodată și necesarul de materiale de protecție și soluții dezinfectante avizate de Ministerul Sănătății.

Cabinetul este deschis pentru consultații și tratamente de specialitate oferite gratuit preșcolarilor și elevilor din clasele 0-VIII și liceu, exclusiv în baza unei programări telefonice la numărul 0753.103.814 (persoană de contact: asistent dentar Maria Surugiu).

Documentele necesare pentru consultație și tratament: carnetul de elev/adeverință grădiniță, certificat de naștere/copie CI, acordul pacientului informat, semnat de părinte sau de către pacienții majori, chestionar COVID-19.

Programul de funcționare a Cabinetului de Stomatologie Școlară din Năvodari: luni-miercuri, între orele 08.00-15.00; joi, între orele 08.00-17.00 și vineri, între orele 08.00-13.00.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.