Traian Băsescu este de părere că ar trebui introdus votul prin corespondență, pentru că altfel va fi o participare foarte slabă la vot

0
118
Traian Băsescu

Traian Băsescu, candidatul Partudului Mișscarea Populară (PMP) la Primăria Capitalei, este de părere că există riscul unui prezențe mici la alegerile locale din 27 septembrie și a amintit că a cerut introducerea votului prin corespondență și a votului electronic încă de acum șase luni.

„Există acest risc al prezenţei mici (la vot – n.r.). Acum şase luni spuneam să introducă şi vot prin corespondenţă şi vot electronic. De două luni nu mai spun de vot electronic, că nu mai este timp, dar încă spun de vot prin corespondenţă. Ar trebui introdus, pentru că altfel va fi o participare foarte slabă la vot”, a declarat Traian Băsescu, marți, 15 septembrie a.c., într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

În ceea ce privește votul românilor din străinătate, pe fondul circumstanțelor generate de criza sanitară COVID-19, fostul președinte și primar general a explicat că românii de peste hotare „au toate condiţiile să voteze dacă vor”, mai ales că Guvernul a prelungit cu o lună termenul de înregistrare pentru votul prin corespondenţă.

„După cum aţi văzut, Guvernul a prelungit cu o lună termenul de înscriere pe liste electorale, care ar fi expirat marţi. L-a prelungit cu o lună pentru ca cei care vor să voteze doar să se înscrie pe lista electorală, altfel nu au dreptul, şi pentru asta o fac pe calculator, nu trebuie să meargă la ambasadă, nu trebuie să meargă nicăieri. Dacă nici să se înscrie pe lista electorală, care pe urmă le va da dreptul să primească plicul cu buletinul de vot acasă… Deci au toate condiţiile să voteze dacă vor”, a subliniat eurodeputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.