Transportatorii de persoane, în vizorul polițiștilor

0
262
Foto cu rol ilustrativ

Polițiștii din toate județele au făcut verificări pentru a depista șoferii care efectuează transport ilegal de persoane. Aproape 50 de mașini au fost imobilizate, în urma controalelor din ultimele 2 zile. 

În zilele de 14 și 15 iulie a.c., la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii rutieri și de investigare a criminalității economice au acționat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane.

Astfel, în cele 2 zile, au fost controlate aproape 5.000 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.342 de sancțiuni contravenționale, dintre care 152 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 36 pentru lipsa documentelor de transport, 20 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar alte 42 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, au mai fost aplicate 6 amenzi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 39 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 72 pentru depășire neregulamentară, 31 pentru neacordare prioritate vehicule și 68 pentru lipsa I.T.P. În același timp, au fost reținute 337 de permise de conducere și 237 de certificate de înmatriculare, iar, în cazul a 49 de autovehicule, a fost dispusă imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane. Au fost constatate și 55 de infracțiuni, 39 fiind la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.