Transportul în comun gratis în fiecare vineri. Clujul are obiective mari pentru anii următori

0
303

Primarul Clujului, Emil Boc, transmite că susține ca transportul în comun să fie gratis pentru clujeni în fiecare vineri. De asemenea, acesta mai spune că obiectivul pentru Cluj, în ceea ce privește transportul public, este ca până în 2030 să aibă toată flota complet electrică.

Clujul se alătură campaniei „Vinerea Verde” – susțin transport public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri”, a transmis primarul Emil Boc într-o postare pe Facebook.

Obiectivul pentru 2030: Transportul în comun complet electric

Primarul a vorbit și despre modernizarea transportului în comun, dar și despre crearea de noi piste de biciclete care vor conecta cartierele orașului. „În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână – vinerea. (…) Direcția „verde” este clară pentru Primăria Cluj-Napoca. În ceea ce privește componenta de mobilitate urbană, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie și continuăm implementarea proiectelor care dezvoltă rețeaua urbană de mobilitate alternativă – crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele orașului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizații de taxi pentru mașinile electrice, precum și achiziționarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze”, a mai spus Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.