Boc, vaccinat cu AstraZeneca din lotul cu probleme: Nu am avut nimic, doar simptome obișnuite unei răceli

0
270
Foto-arhivă

Mai mulți politicieni imunizați cu AstraZeneca au anunțat, vineri, că dozele primite au fost din lotul cu probleme, dar nu au avut efecte secundare majore. Primarul municipiului Cluj Napoca Emil Boc a declarat că s-a vaccinat cu AstraZeneca, dar a ținut să precizeze că se simte bine: “Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare”. România a primit 81.600 de doze de vaccin din lotul ABV2856 oprit de la utilizare în mai multe țări din Europa.

Chiar acum am verificat – cu el m-am vaccinat. Am reținut aseară (joi – n.r.) numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Viața merge înainte. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății. E bine că acel lot a fost pus în hold, în așteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe“, a spus, vineri, Boc.


De altfel, primarul municipiului Cluj Napoca a precizat că se va prezenta la rapel. “Mă voi duce în 9 aprilie, când îmi este programat rapelul. Evident, dacă va apărea ceva pe parcurs, oficial, din partea Uniunii Europeane, mă voi conforma la acele decizii. Dar nu am nicio problemă să urmez parcursul obișnuit. Eu cred că este o chestiune de civism, cei care doresc, că nu e obligatoriu, să mergem cât mai mulți la vaccinare, pentru că e calea directă să ieșim din această pandemie“, a explicat Boc.

Și primarul Bacăului, Lucian Viziteu a scris pe pagina sa de socializare că s-a vaccinat cu Astra-Zeneca din lotul ABV2856. “La începutul lunii martie m-am imunizat şi eu cu vaccinul AstraZeneca din acest lot suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot şi nici la ei nu există efecte secundare negative majore. Chiar şi aşa, cred că este binevenită această măsură generată din dorinţa de precauţie maximă“, a scris, pe Facebook primarul municipiului Bacău. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că a fost vaccinat cu o doză din lotul AstraZeneca care a ridicat probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.