Trei creşe din Constanţa vor fi reabilitate: aproximativ jumătate dintre copii, relocaţi

0
1177

Este posibil ca, săptămâna viitoare, trei dintre creșele constănțene să intre în lucrări efective de reabilitare și modernizare. Din această cauză, dar și din cauza noilor reguli ce impun respectarea unui spațiu de 4,5 mp pentru fiecare micuț, aproximativ jumătate dintre copiii care erau aduși de părinți la aceste creșe, vor fi relocați în alte spații.

Creșele din Constanța aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială s-au redeschis la sfârșitul lunii iunie a.c., fiind luate măsurile necesare pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV 2: triaj epidemiologic, spălarea mâinilor, distanțarea fizică în fiecare dormitor, evitarea contactului între grupuri diferite de copii, folosirea aceluiași pătuț de către același copil, inclusiv reducerea numărului de copii în fiecare sală de grupă.

Există planul ca, săptămâna viitoare, în creșele nr. 1 Delfinașul, nr. 2 Căsuța Spiridușilor și nr. 5 Lumea poveștilor să înceapă efectiv lucrările de reabilitare și modernizare, constructorul obținând avizele necesare pentru demararea acestora.

Din toate aceste motive, dintre cei 455 de copiii care frecventează acum creșele din municipiu, 220 vor fi relocați în alte spații. „Pe perioada lucrărilor, o parte dintre copii vor fi relocați la alte creșe: 220 dintre ei. Unii vor putea fi aduși la alte creșe din oraș, alții la Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu», unde un între etaj a fost reamenajat, creându-se spații pentru cei mici. În plus, Direcția Generală de Asistență Socială a închiriat un spațiu nou, ce este reamenajat și în curând va fi deschis tot în sistem de creșă“, ne-a declarat Diana Sobaru, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța.

Mobitom ia 9 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea și mansardarea celor trei creșe

Toate cele trei creșe vor fi reabilitate de către Mobitom S.A., care a semnat la jumătatea lunii ianuarie a.c., contractele pentru execuția lucrărilor, inclusiv proiectarea Proiectului pentru Autorizația de Construire, Proiectul Tehnic și Detaliile de Execuție, verificarea tehnică și asistența tehnică pentru aceste obiective de investiții. În total peste 9 milioane de lei.

Mobitom S.A. este deţinută de Five-Holding S.A., cu peste 98% din capitalul social. Acționarul majoritar Five-Holding S.A. este Cypress Capital Management (România) LTD, cu sediul social în Cipru, Nicosia, care deţine 86% din capitalul social. Restul acțiunilor sunt deținute de către membri ai familiei Oancea, firma fiind înființată de Gheorghe Oancea, un cunoscut apropiat al lui Radu Mazare. Five-Holding S.A. deține binecunoscutul magazin Brick.

Revenind la Mobitom S.A., aceasta este cunoscută, printre altele, pentru reabilitarea Parcului Arheologic din Constanța și vestitele toalete publice de 50.000 de euro fiecare, dar și pentru repararea podului de la Butelii (Pasajul Cumpenei), care parcă nu se mai termina vreodată.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.