Trei licee din Constanța, promovabilitate zero la Bacalaureat

0
9960

Rezultatele la Bacalaureat 2021 au fost publicate luni, 5 iulie, pe edu.ro. Trei licee din județul Constanța au promovabilitate zero.

Ministerul Educației a publicat luni, 5 iulie a.c., pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Acestea au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

La nivelul județului Constanța, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 64,25%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,9%, iar pentru promoțiile anterioare, 27,22%.

Au promovat 3.088 de candidați, dintr-un total de 4.086 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.889 provin din promoția curentă, iar 199, din promoțiile anterioare.

Trei candidați au obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 57 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 58 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 27 / Istorie – 31)
  • 198 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

În cazul Liceelor Agricol Poarta Albă, Tehnologic „Mihai Viteazul“ din comuna Mihai Viteazu și Tehnologic „Jean Dinu“ din Adamclisi, promovabilitatea la examenul național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021 este zero. La Poarta Albă au participat la probe 17 elevi, la Mihai Viteazu șase, iar la Adamclisi patru.

V.I.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.