Trimiși în judecată pentru trafic de minori

0
181
Mascații au intervenit. FOTO Arhivă

Prin rechizitoriul din data de 15.02.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, complicitate la trafic de persoane și complicitate la trafic de minori.

Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, având ca scop traficarea de tinere minore şi majore, prin determinare la practicarea prostituţiei atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul altor state europene.
Victimele erau recrutate prin abuz de autoritate și determinate să întreţină zilnic relaţii sexuale contracost, iar ulterior erau vândute către alți traficanți cu sume cuprinse între 800 și 1000 de lei.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Călărași.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.