Tulcean nemulțumit de pedeapsă, după ce a bătut, violat și omorât o bătrână de 90 de ani

0
3492
Penitenciarul de maximă siguranță Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un bolnav mintal (la propriu) din Tulcea se declară nemulțumit de pedeapsa primită, după ce a bătut o bătrână și a violat-o până când aceasta a murit. Individul a fost condamnat la ani grei de detenție, însă pedeapsa primită I s-a părut prea mare, motiv pentru care a atacat-o la Curtea de Apel Constanța.

În speță, Dorinel Fănel Sbîrciog, un bărbat din Tulcea, nici nu a ieșit bine din penitenciar, în 2019, că a și călcat din nou pe bec, de data asta, însă, mult mai grav. În primăvara anului trecut, adică după doar câteva luni de când a fost pus în libertate, individul a intrat peste o bătrână trecută de 90 de ani, în toiul nopții, a lovit-o, după care a violat-o. Nu a durat mult până când femeia și-a dat duhul, din cauza loviturilor primite.

În scurt timp, violatorul a fost identificat, reținut, apoi arestat, fiind acuzat de omor, respectiv viol. În timpul anchetei, individul ar fi prezentat unele documente care atestă că are ceva probleme psihice. La finalul procesului penal, judecătorii de la Tribunalul Tulcea l-au găsit vinovat pentru omor post-recidivă, respectiv pentru viol post-recidivă condamnatorie, pentru care l-au condamnat la pedeapsa de 15 ani pentru omor, respectiv 9 ani pentru viol. Instanța a contopit cele două pedepse în pedeapsa cea mai grea de 15 ani închisoare, la care au adăugat un spor de 3 ani, adică o treime din cei 9 ani de detenție pentru viol, rezultând o pedeapsă de 18 ani închisoare.

De precizat că vorbim despre sentința dată de prima instanță, care nu a fost definitivă. ;Ai departe, individul a atacat această sentință la Curtea de Apel Constanța. Magistrații instanței superioare au amânat, joi, 14 ianuarie a.c., pronunțarea pentru data de 22 ianuarie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.