Tulcenii continuă să încalce măsurile de combatere a răspândirii COVID-19

0
459
Acțiune de control a polițiștilor. FOTO Cătălin SCHIPOR

În cursul zilei de ieri, 4 ianuarie a.c., peste 120 de forte de ordine au acționat pe raza județului Tulcea, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului, polițiștii tulceni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 121 de forţe de ordine, fiind verificate 29 de societăți comerciale, precum şi 30 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1040 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală 7.500 de de lei, toate fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.