TUPEU. Ţeparii care promiteau turiștilor din Eforie că îi fac vedete au dat în judecată Primăria, Protecţia Consumatorilor şi Poliţia

0
4797

Una dintre firmele care înșelau turiștii de pe litoral cu contracte pentru apariții în reclame foto/video, a chemat Primăria Eforie în judecată, după ce autoritatea locală le-a retras avizul de funcționare, în urma reclamațiilor primite. Este vorba despre societatea Backstage Foto Promotion SRL, din București, controlată, relativ recent, de autorități, constatându-se, în urma verificărilor, că nu fac altceva decât să înșele clienții, la fel ca multe alte societăți care activează vara pe litoral. Mai mult decât atât, au mai chemat în instanță și alte instituții.

După ce primăria le-a retras avizul de funcționare pentru ”punctul de lucru” de la Eforie Nord, în urma sesizărilor, reprezentanții acestei societăți s-au adresat instanței, solicitând anularea dispoziției prin care li s-a retras acest aviz. Astfel, pe rolul Tribunalului Constanța, secția ”contencios administrativ” a fost înregistrat, pe data de 23 iulie, dosarul 4193/118/2020, având ca obiect ”suspendare executare act administrativ DISPOZIŢIA NR 244/17.07.2020”. Asta pentru a mai putea funcționa, deși, între timp, au primit și vizita comisarilor de la ”Protecția Consumatorilor” și a polițiștilor.

Pe data de 14 august, instanța a respins cererea reclamanților ca neîntemeiată, însă hotărârea dată pe fond a fost atacată la Curtea de Apel. Recursul a fost înregistrat pe data de 27 august, urmând a se stabili primul termen de judecată. De remarcat că din momentul depunerii cererii, pe fond, privind anularea dispoziției Primăriei, până la pronunțarea definitivă a instanței, care ar putea avea loc chiar și peste 2 -3 luni, societatea are posibilitatea să își continue activitatea, în ciuda tuturor controalelor.

De precizat că aceeași firmă, Backstage Foto Promotion SRL, a mai depus o solicitare la Tribunalul Constanța, pe 17 august, în dosarul 18447/212/2020, având ca obiect ”plângere contravențională”, împotriva IPJ Constanța.

De asemenea, în dosarul 17793/302/2020, înregistrat pe data de 24 august, reprezentanții societății au cerut anularea procesului-verbal de contravenție întocmit de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor  – Constanța, având termen fixat pentru data de 4 septembrie.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.