Turcan: “Există posibilitatea de redresare a sistemului de pensii în România, dacă punem degetul pe câteva răni acumulate”

0
127
Sursa foto: Impact

Sistemul de pensii din România poate fi redresat dacă creşte raportul dintre persoanele active şi numărul de pensionari, iar provocarea este să determini oameni, unii pensionari, să intre în câmpul muncii, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Așadar, planul ministerului Muncii este ca pensionarii să muncească și după pensionare, conform declarațiilor făcute de Raluca Turcan. “Există posibilitatea de redresare a sistemului de pensii în România, dacă punem degetul pe câteva răni acumulate, adică creşterea raportului dintre persoanele active şi numărul de pensionari. Dacă avem, aşa cum s-a întâmplat la începutul anului 2000, un număr de pensionari mai mare decât numărul de persoane active, înseamnă că presiunea pe buget este una foarte mare şi greu de suportat. Atunci provocarea este să determini oameni să intre în câmpul muncii, poate unii dintre ei pensionari după o anumită vârstă, cu contracte ulterioare de colaborare şi de muncă înregistrate, astfel încât să coexiste pensia cu activitatea în câmpul muncii, şi, atenţie, nu neapărat la stat, dar în economia privată un pensionar, şi în alte ţări, lucrează în continuare, iar populaţia activă să crească ca şi pondere şi, de asemenea, ca şi nivel de salarizare. Acesta este un concept sănătos pentru a avea un sistem de pensii sustenabil, care pe fond să ducă la creşterea puterii de cumpărare”, a spus Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.