Turcia își vaccinează lucrătorii din turism

0
138
sursa foto: Trip101

Turcia a anunțat lansarea unui program de vaccinare pentru lucrătorii din turism, condus de Ministerul Turc al Culturii și Turismului, Ministerul Sănătății din Turcia și Agenția Turceasca de Dezvoltare și Promovare a Turismului. Inițiativa a fost lansată ca parte a „Programului de certificare a turismului sigur“, pentru a asigura sănătatea și siguranța oaspeților din alte țări și a lucrătorilor din turism.

De la lansarea „Programului de certificare a turismului sigur“ în iunie 2020, Turcia a aderat la standardele medicale și de siguranță stricte, și a luat toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. După deschiderea sezonului turistic, Ministerul Culturii și Turismului a început să lucreze la includerea lucrătorilor din turism în programul de vaccinare. Programul prevede vaccinarea, în primul rând, a angajaților unităților de cazare, restaurantelor, agenților de turism și ghizilor de călătorie care sunt înregistrați în „Programul de certificare a turismului sigur“.

În cooperare cu Ministerul Culturii și Turismului, Ministerul Sănătății din Turcia a creat recent o platformă în care facilitățile turistice își pot înregistra angajații pentru vaccinare. Această platformă acoperă toți actorii-cheie din industria turismului în cadrul „Programului de certificare a turismului sigur“, inclusiv unitățile de cazare, unitățile de catering, vehiculele pentru excursii și transferuri, precum și ghizii turistici.

Ca parte a eforturilor sale de combatere a COVID-19, Turcia încearcă să își consolideze poziția ca una dintre cele mai sigure destinații din lume, continuând să investească în „Programul de certificare a turismului sigur“, una dintre primele inițiative de acest gen în lume. Până în prezent, au fost certificate peste 8.000 de instituții.

Deoarece Turcia se așteaptă la reluarea rapidă a călătoriilor turistice, angajații din turism au prioritate și vor fi printre primii care vor fi vaccinați. Turcia ia toate măsurile pentru a rămâne o destinație turistică sănătoasă și sigură în 2021, care va fi preferată de călătorii din alte țări.

Turcia a introdus un „Program de certificare a turismului sigur“ în sezonul turistic 2020. Programul identifică o gamă largă de măsuri ce trebuie luate de facilitățile de cazare, catering și transport pentru a asigura sănătatea vizitatorilor și angajaților locali și străini.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.