Turn de 15 etaje în zona cluburilor din Mamaia: deși proiectul a fost respins inițial, lucrurile s-au schimbat între timp

1
1553
foto cu rol ilustrativ

Afaceristul constănțean Ilie Panait a primit ”ok-ul” Primăriei în vederea construirii unui turn de 15 etaje în zona cluburilor din Mamaia Nord, deși, inițial, reprezentanții municipalității anunțaseră că vor stabili dacă vor permite sau nu o astfel de construcție.

Panait a primit autorizația de construire, eliberată de Primărie, pe data de 11 noiembrie, iar proiectul este unul exclusivist: S+P+12-15E.

De precizat că, în momentul de față, pe rolul Curții de Apel apare un dosar aflat în faza de recurs, în care Ilie Panait a cerut anularea unui act administrativ –  certificatul de urbanism NR 517/30.01.2020, întrucât existau unele ”nereguli”, ca să spunem așa, în legătură cu unele diferențe legate de suprafața construibilă raportat la suprafața totală.
Astfel, pe data de 13 mai a.c., Tribunalul a admis acțiunea pe contencios administrativ, înaintată de Ilie Panait,   decizie atacată la Curtea de Apel Constanța cu recurs, care va fi judecat în prima parte a lunii decembrie.

Între timp, din câte se pare, Primăria Constanța i-a eliberat autorizația de construire a imobilului-gigant pe strada Lamia nr. 16, spre nemulțumirea proprietarilor cluburilor.

Precizăm că investitorul a început demerurile privind această construcție în 2019, când a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa aviz pentru edificarea imobilului în regim de înălțime de S+P+12-15 etaje + terasă circulabilă în staţiunea Mamaia. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a fost retras, inițial, de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța din anul 2019, pentru a fi aprobat trei ani mai târziu, evident, sub o altă administrație locală, cea care condamna, în trecut, toate aceste construcții din Constanța și Mamaia, prin intermediul Asociației Constanța Altfel.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Deci? Cum e? Chitac autorizeaza blocuri in Mamaia la fel ca Fagadau pe care il critica pentru acest lucru. PUZul Mamaia nu se va anula/revoca ever!! Daca inca nu a inteles ce interese imobiliare sunt acolo si ale cui, poate va intelege pana la sfiarsitul mandatului (care, speram, sa fie si ultimul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.