Ţuţuianu, după ce i-a tras ţeapă lui Horia Constantinescu: „Cred că echipa câștigătoare e Felix Stroe, președintele CJ și Decebal Făgădău, primar”

0
1089

Vineri, 14 august: la Limanu era inaugurată reţeaua de gaze naturale, mai exact era pusă în funcţiune prima centrală. Câteva ore mai târziu, la PSD era convocată o şedinţă în cadrul căreia era stabilit candidatul partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa. Surpriză! Este vorba despre Felix Stroe, votat  în unanimitate de colegi. Prin urmare, toate declaraţiile de până la acest moment, referitoare la candidatura lui Horia Ţuţuianu, au ajuns la coşul de gunoi.

Vestea a venit ca un duş rece pentru Ţuţuianu, care a dat de înţeles că va candida independent sau cu sprijinul unor partide. Mai mult, în week-end a avut discuţii şi întâlniri cu mai mulţi politicieni – unul dintre ei fiind Horia Constantinescu, candidatul PPU-SL la Primăria Constanţa. Ba mai mult, duminică cei doi au pus la punct şi planul: luni, la ora 10.00, Ţuţuianu urma să îşi dea demisia din PSD şi să anunţe candidatura în tandem. Însă, după cum relatează Constantinescu, luni dimineaţă deznodământul a fost altul: Ţuţuianu a mers la PSD, iar după o discuţie cu Stroe, a urmat o conferinţă de presă care a lăsat pe aproape toată lumea cu gura căscată!

În conferinţa la care facem referire au apărut Felix Stroe, Decebal Făgădău şi Horia Ţuţuianu, care au anunţat că sunt o echipă. Făgădău a lăudat faptul că preşediintele PSD, Felix Stroe, îşi asumă răspunderea candidaturii la Consiliul Judeţean. Cât despre Ţuţuianu, acesta va fi primul pe lista de consilieri judeţeni, ca „recompensă” pentru că a renunţa la ideea de a părăsi PSD.

„Sunt om de echipă. Nu ascund faptul că în ultimele zile am fost contactat cam de toate partidele. Am dus multe bătălii politice în 20 de ani și mai ales în ultimii 4 ani. Sunt multe proiecte care trebuie duse la îndeplinire. Nu se vor putea duce la îndeplinire fără suportul PSD, a consilierilor județeni, a organizației județene. Mergem în continuare, suntem oameni maturi, cerebrali, cred că echipa câștigătoare e Felix Stroe, președintele CJ și Decebal Făgădău, primar. Cred că nici un adversar politic nu are nici o șansă. Am construit împreună. Am fost, sunt și voi fi om de echipă. Am muncit prea mult ca să lăsăm pe alții să-și bată joc”, a spus Ţuţuianu la conferința de presă.

Până la urmă, de ce nu este el candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa? Nici nu mai are importanţă. De remarcat însă că, în timp ce negocia cu Horia Constantinescu, Horia Ţuţuianu a avut grijă să împrăştie şi zvonul că va fi candidat independent la Primăria Constanţa – veste care desigur că a atins o sensibilitate la PSD.

Una peste alta, de la PSD, Horia Ţuţuianu a primit şi promisiunea că, după ce va fi ales consilier judeţean, va deveni şi vicepreşedinte CJC. Adică, a primit pielea ursului din pădure.  

De cealaltă parte, Horia Constantinescu a apreciat că Ţuţuianu “nu are caracter şi nici coloană vertebrală”.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.