VIDEO. Turiştii care ajung în Gara Constanța, întâmpinaţi de oamenii străzii şi de turism “la cheie”

0
2423

Gara din Constanța, poarta de intrare a turiștilor în unul din cele mai mari orașe din țară, nu se ridică la standardele la care ne-am dori. Deși a fost modernizată de curând, deoarece arăta ca după un bombardament, clădirea este în continuare adăpostul preferat al oamenilor străzii.

Mii de turiști trec prin Gara CFR, cei mai mulți în perioada sezonului estival. Mulți sunt nemulțumiți și susțin că nu este plăcut să dai cu ochii de persoanele fără adăpost care își fac veacul pe peroane ori dorm pe băncile din interiorul clădirii.

Nu este chiar Ok să intri și să dai nas în nas cu aceste persoane, dar asta este. Ne facem că nu îi vedem și mergem mai departe”, a precizat o femeie din București. De aceeași părere sunt și doi tineri care susțin că oamenii străzii și-au făcut un obicei din a dormi în gară. „Lucrul acesta îl întâlnim în majoritatea gărilor din țară și nu este deloc în regulă. Acesta este obiceiul lor și cred că cineva din administrație ar trebui să ia măsuri. Vă dați seama că nu ne place să vedem așa ceva”, a specificat un tânăr.

O altă problemă pe care o întâlnim în zona gării este cea a persoanelor care stau cu cheia pentru a închiria o cameră sau un apartament. Unii stau chiar pe peron, pentru a întâmpina turiștii de cum coboară din tren, alții stau în tunelul de legătură. Cei care vor să închirieze apartamente îi agasează practic pe turiști și le spun că au prețuri avantajoase. Cei mai mulți nu îi bagă în seamă, iar asta nu poate fi decât de bun augur, dacă ne gândim la turism la negru şi riscurile din această perioadă, legate de COVID-19.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.