Tutun vrac nedeclarat, descoperit de polițiștii de frontieră de la Ostrov

0
263
Polițiștii de frontieră au descoperit 12 baloți de tutun vrac nedeclarat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Punctul de Trecere a  Frontierei Ostrov au descoperit, într-o autoutilitară condusă de un cetățean român, 12 baloți de produse vegetale, în greutate de 360 kg tutun uscat neprelucrat, având o  valoare de 2160 lei.

În data de 02.11.2020, în jurul orei ora 04.15, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului comun de Trecere a Frontierei Ostrov – Silistra, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean  român, în vârstă de 24 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, şoferul transporta peleți din Bulgaria în România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră împreună cu inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 2 Constanța au constatat că în compartimentul pentru marfă, acoperiți de peleți, erau ascunşi mai mulți saci ce conțineau tutun vrac.

De asemenea, s-a procedat la cântărirea tutunului, rezultând cantitatea totală de 360 kg . Tutunul, în valoare de aproximativ 2.160 de lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor de către inspectorii antifraudă din cadrul ANAF.

De asemenea, aceștia l-au sancționat pe șofer sub aspectul săvârşirii faptei de efectuarea de activități de comerț fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.