UEFA consideră că expresia „ăla negru“ a lui Colțescu nu a avut conotații rasiste

0
276
Captură DigiSport

UEFA consideră că Sebastian Colțescu nu a folosit cuvântul „negru“ ca o expresie rasistă atunci când l-a utilizat pentru a identifica un oficial al echipei Istanbul Başakşehir, la meciul din 8 decembrie 2020.

UEFA a decis că atitudinea lui Sebastian Colțescu nu poate fi considerată rasistă, arbitrul român utilizând cuvântul „negru“ cu intenția de a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice o persoană din staff-ul echipei turce.

Reamintim că pe 8 decembrie 2020, la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir arbitrul de rezervă Sebastian Colțescu i-a transmis prin cască centralului Hațegan „ăla negru de acolo“, referindu-se la antrenorul secund al echipei turce Pierre Webó.

Partida arbitrată de delegația din România a fost întreruptă în minutul 16, la scorul de 0-0, din cauza cuvintelor considerate de staff-ul celor două echipe ca fiind rasiste. Meciul a fost suspendat și s-a reluat a doua zi.

A doua zi, UEFA a anunțat deschiderea unei investigații, iar aceasta s-a încheiat acum, după ce ambele părți au fost audiate.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.