Ultima țeapă care circulă în mediul on-line: participi la un sondaj, iar DEDEMAN te premiază cu un telefon “de vârf”

0
1256

De când au dispărut ”scenariile” cu ”ambulanța neagră”, care răpea copii pentru a le vinde organele, sau cu ”bătrâna cu seringa cu sânge din autobuze”, se pare că unii oameni, care nu au ce face, au inventat alte scenarii ”sf”, dar ceva mai blânde, mai pacifiste. Mai nou, companii precum ”DIGI” sau ”Dedeman” oferă smartphone-uri de ultimă generație, sub formă de premii, pentru a participa la sondaje sau pentru fidelitate.

În urmă cu câțiva ani, pe Facebook circulau postări precum că artista Andra Măruță oferă un număr de telefoane mobile Samsung, de ultimă generație la acea vreme, prin tragere la sorți, cu ocazia deschiderii unei noi pagini pe celebra platformă de socializare. Condiția era să dai ”like” și ”share” la postare. Mulți au crezut și au distribuit postarea, în speranța că vor câștiga un telefon performant ”moca”, prin distribuirea unei mari minciuni.

Si astfel de ”concursuri” au tot fost, unele chiar cu conotații oculte, promovate de tot felul de ”vrăjitoare”, care vindecă de la impotență, până la COVID-19.

În momentul de față, o altă metodă de a fraierii lumea circulă în mediul on-line. De această dată, ”premiul” pus în joc este tot un telefon mobil ”de vârf”, dar nu mai este oferit de Andra Măruță, ci de Dedeman, potrivit postărilor care s-au împrăștiat pe internet mai ceva ca SARS-COV-2.

Așa cum era de așteptat, denumirea lanțului de magazine apare minusculă, într-un colț, iar pentru a putea câștiga device-ul respectiv, trebuie să răspunzi la 4 întrebări banale, iar la final trebuie să participi la un joc de tip ”alba/neagra”, după care trebuie să distribui postarea pe grupurile de pe Facebook sau pe WhatsApp, pentru a atrage și alte persoane dornice să câștige, într-un mod penibil de simplu.

Dedeman infirmă

Reprezentanții companiei Dedeman România au transmis, pe pagina de Facebook, faptul că aceste așa-zise concursuri desfășurate în numele societății nu sunt reale.

Compania DEDEMAN nu organizează sondaje, concursuri online sau alte campanii promoționale cu revendicare de premii. Acestea fac parte din atacuri de tip phishing sau alte forme de fraudare informatică.

De aceea, pentru siguranța ta, îți recomandăm să nu dai curs campaniilor sau mesajelor de acest tip primite pe e-mail, Facebook, WhatsApp sau alte rețele sociale și să nu furnizezi informații și date personale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Nu ne-ar mira ca, pe viitor, să apară ceva promoții cu câștiguri substanțiale, oferite de Alina Plugaru, ca urmare a reconversiei profesionale.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.