O femeie a fost arestată pentru furturi din mall-uri. Autorităţile au fost sesizate pentru preluarea copiilor acesteia

0
9408
Imagine cu rol ilustrativ. Foto: Graiul Salajului

O femeie a fost arestată, la sfârșitul săptămânii trecute, la Constanța, fiind acuzată de furt calificat. Fiind mamă a doi copii, au fost solicitați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Sociaslă și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța.

Magistrații Judecătoriei Constanța au admis, vineri, 12 martie, propunerea de arestare formulată de procurori, în cazul F. Cojocaru, o constănțeancă implicată în diferite infracțiuni de furt. În fapt, s-a retinut că, la sfârșitul anului trecut, mai exact pe data de 18.12. 2020, în jurul orei 17:00, femeia, împreunä cu douä persoane neidentificate momentan, a sustras din magazinul Hervis Sports and Fashion din City Park Mall, 4 geci de damä de culoare neagrä, marca ”Columbia”, în valoare totalä de 3.200 lei.

Într-un mod similar, pe data de 28.12.2020, în jurul orei 15:30, constănțeanca  a sustras două parfumuri marca ”Chanel” din magazinul Sephora situat tot înl City Park Mall, în valoare totală de aproximativ 1.450 lei.

Procurorii au mai stabilit faptul că, la data de 07.01.2021, în jurul orei 20:30, împreunä cu douä persoane neidentificate, femeia a mai sustras, prin îndepărtarea sistemului de siguranță, 7 parfumuri scumpe, tot din magazinul Sephora, dar  din complexul comercial Vivo de data aceasta, în valoare totalä de aproximativ 2.764,50 lei.

În baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere și a altor probe, femeia a fost identificată și arestată, sub acuzația de furt calificat.

Propunerea de arestare s-a făcut pentru o perioadă de 30 de zile. Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, s-a dispus încunoștințarea DGASPC Constanța pentru a prelua cei doi copii ai femeii, un băiat de 9 ani și o fetiță de 7 ani, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire.

Cei de la DGASPC au fost și au verificat situația copiilor minori, după care s-a decis plasarea acestora în grija bunicilor materni, întrucât acolo aveau condiții bune de îngrijire.

De precizat că, după arestare, femeia a contestat măsura preventivă, la Tribunalul Constanța, iar judecătorii au respins contestația ca nefondată, miercuri, 17 martie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.