Ultimele spectacole în sediul de pe Ferdinand al Teatrului de Stat Constanța

0
73

Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul la ultimele trei reprezentații care vor avea loc în sediul din Bulevardul Ferdinand, înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Vineri, 22 octombrie a.c., de la 19.00, este programat spectacolul „Doi tineri din Verona“ de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Acesta a fost selecționat pentru ediția cu numărul XXXI a Festivalului Naţional de Teatru, cel mai prestigios eveniment național teatral, după 14 ani de absență din selecția FNT.

„Doi tineri din Verona“ de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, decorul Andreea Săndulescu, costumele Alexandra Mâzgăreanu, este un spectacol cu o distribuţie numeroasă, ce cuprinde actori de toate vârstele din Teatrul de Stat Constanţa: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florina Stănculeț, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Alina Manțu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu.

„Valentin pleacă din Verona la Milano, pentru a-și desăvârși educația «într-o altă cultură», iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care la început nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a știut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. «O altă cultură» devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene“, transmit reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Sâmbătă 23 octombrie a.c., tot de la ora 19.00, puteți vedea cea mai recentă premieră a TSC, „Goi pușcă“, de Simon Beaufoy, după celebrul film „Full Monty“, în regia lui Vlad Cristache. Este un spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani, căci este vorba despre șase șomeri din Sheffield, care ajung la capătul puterilor și, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraș. Ei încearcă să-și rezolve, astfel, diversele probleme: unul nemaiputând să plătească pensia alimentară și să-și vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soția lui, căci nu se mai simțea bărbat îndeajuns, altul mințindu-și în fiecare zi soția că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepție, deși era șomer de șase luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii. O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare, numărându-se printre filmele cult din anii 90.

Scenografia spectacolului este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ștefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ,

În distribuție: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Florin Aioane / Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan / Luiza Sarivan, Liviu Manolache / Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Ecaterina Lupu / Cristiana Luca.

Duminică 24 octombrie, de la ora 19.00, „Memoria apei“ de Shelagh Stephenson, un spectacol de Vladimir Anton, care semnează regia artistică, traducerea și adaptarea. Scenografia: Maria Miu, asistent scenografie: Diana Sav, lighting design: Lucian Moga.

În distribuție: Laura Iordan Adrian, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Andu Axente, Liviu Manolache.

Trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.