România primește ajutor de la Republica Moldova ca să depășească valul 4

  0
  159
  Foto cu rol ilustrativ

  Republica Moldova pune la dispoziție o echipă medicală pentru a sprijini spitalele din România, în vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a acceptat oferta de asistență internațională prin care Republica Moldova pune la dispoziție o echipă medicală, compusă din medici, asistenți medicali și echipaje SMURD, pentru a sprijini unitățile spitalicești din România, în vederea acordării asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

  În plus, CNSU propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcții ușoare, din elemente modulate, dotate cu câte un sistem de încălzire și câte patru paturi cu cazarmament complet fiecare, pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal și Spitalul Orășenesc Corabia din județul Olt.

  Prin hotărâre adoptată luni, 18 octombrie a.c., CNSU propune Guvernului și aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a șase construcții ușoare, din elemente modulate simple, pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic, respectiv deservirii zonelor postvaccinare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu“, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, respectiv Centrelor de Vaccinare de tip drive-through Shopping City și Selgros din județul Timiș.

  V.I.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.