Un bărbat din Poarta 6 a rămas fără mașini după ce polițiștii l-au filat pe… Facebook, acolo unde vindea haine de firmă

0
10965

Ciprian C. este un bărbat care locuiește în cartierul constănțean Poarta 6 și care a ajuns în atenția oamenilor legii pentru că posta anunțuri pe Facebook cum că vinde haine de firmă. Astfel, a fost declanșată o anchetă, fiind trimis în judecată. În același timp, pe bunurile sale, fiind vorba de conturile bancare și două autovehicule, a fost instituit sechestru, iar acum încearcă să scape de el.

În acest sens, a depus o acțiune în instanță, de ridicare a sechestrului, care a fost înregistrată la Judecătoria Constanța, pe 28.11.2022. În cauză urmează să fie stabilit termenul de judecată.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, din data de 10.04.2019, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, față de inculpat. Măsura a fost prelungită succesiv până la data de 03 februarie 2020, dată la care a încetat de drept.

De asemenea, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța din data de 09.04.2019 s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor prezente şi viitoare, deţinute de inculpat, inclusiv asupra sumelor de bani existente în conturile ce aparţin acestuia, deschise la ING BANK.

În baza adresei S.P.I.T., s-a constatat că inculpatul deţine două autovehicule, marca Peugeot 307 respectiv Volkswagen Passat, sechestrul fiind efectiv aplicat asupra acestor bunuri.

Filat pe Facebook

Prin actul de sesizare a instanţei s-a reținut că, la data de 3.01.2019, organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Constanţa – Sericiul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că prin intermediul site-ului de socializare www.facebook.com, inculpatul a  postat, începand cu anul 2017, mai multe anunţuri cu privire la vânzarea către persoane interesate  de articole vestimentare care au înscrise şi aplicate însemnele unor mărci  protejate. Anunţurile erau însoţite de fotografii şi filmări realizate în locaţia unde articolele vestimentare puteau fi vizualizate şi comercializate.

Din vizualizarea anunţurilor s-a apreciat că această activitate este una cu caracter de obișnuinţă iar caracterul ilicit al activităţii comerciale rezidă din aceea că pe de o parte sunt oferite spre comercializare produse vestimentare purtând însemnele unor mărci exclusiviste precum: Philipp Plein, Armani Jeans, Givenchy, Dsquared, Valentino, Moncler, etc, iar pe de altă parte din aceea ca odată cu postarea anunţurilor privind existenţa pe stoc a unor astfel de produse, le este indicat potenţialilor clienţi ca vânzătorul să fie contactat în privat.

Cercetările au continuat, individul fiind depistat. La domiciliul lui au fost depistate produsele.

A fost trimis în judecată pentru infracţiuni la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Pe 6.10.2022 a fost condamnat la 100 de zile amendă penală, cuantumul unei zile amendă fiind de 100 lei, însă acum se chinuie să scape de sechestru.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.