Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit din greșeală la rapel o doză Moderna: a fost deschis dosar penal

0
244

Campania de vaccinare întâmpină unele probleme! Focus Press a adus în atenția cititorilor modalitatea și pașii de urmat în momentul vaccinării anti-COVID-19 în ceea ce privește vaccinul administrat și rapelul, adică trebuie să fie același vaccin.

Iată că un bărbat din Târgu Jiu programat marți, 9 februarie a.c., pentru a face rapelul cu vaccinul anti-Covid Pfizer a fost vaccinat cu Moderna după ce a intrat în cabinetul greșit.

Acum, bărbatul este ținut sub observație deoarece nu au fost făcute studii clinice privind combinarea celor două vaccinuri cu ARN mesager, potrivit Hotnews.ro

În acest caz, polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal în cazul vaccinului administrat greșit.
“Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un barbat,de 69 ani din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ,,Stadion Municipal” din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze(rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că, iar fi administrat barbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijență în serviciu”
, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj, potrivit Mediafax.

Din primele informații, bărbatul în vârstă de 69 de ani care venise la vaccinare le-ar fi spus medicilor informații contradictorii. Acesta a declarat că este la prima doză și a intrat în încăperea în care se făceau vaccinări cu serul Moderna.

Încurcătura ar fi fost cauzată și de faptul că nu s-ar fi verificat la început dacă bărbatul este la prima doză sau la rapel.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.