Un cadru medical a câștigat procesul, pe fond, împotriva CJC, în scandalul locuințelor de serviciu

0
204

Scandalul dintre angajații Spitalului Județean și reprezentanții CJC, privind locuințele de serviciu, a ajuns la final, după ce acesta a fost tranșat în instanță. O asistentă medicală a câștigat procesul pe fond privind cererea de anulare a hotărârii de consiliu județean prin care ea, împreună cu mai multe cadre medicale, au fost pe punctul de a fi date afară din locuințele asigurate de vechea administrație publică.

În principiu, conducerea Consiliului Județean Constanța a dispus, la începutul acestui an, să renunțe la a le mai asigura locuințe de serviciu medicilor și asistenților medicali, aduși din București de vechea administrație PSD, pentru a lucra la Spitalul Județean Constanța. Motivul ar fi fost acela că, pe lângă personalul medical, în locuințele de serviciu ar locui și alte persoane.

Astfel, în luna februarie 2021, în cadrul CJC a fost adoptată o hotărâre ”privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf.Apostol Andrei Constanța, asupra imobilelor-locuințe de serviciu situate in municipiul Constanta, Bdul Mamaia nr.534 si nr. 538, judet Constanța”. Întrucât a fost înregistrată și o plângere prealabilă a unei persoane, Emilia Băltărețu, împotriva hotărârii menționate, CJC a mai emis și o altă hotărâre, în luna martie, privind respingerea acestei plângeri.

Numai că reclamanta, cadru medical vizat în mod direct de aceste schimbări, a dat în judecată CJC-ul, solicitând anularea celor două hotărâri ale CJC.

Cauza a fost înregistrată la Tribunal pe 21 mai, iar pe 22 noiembrie a venit și pronunțarea:

Admite în parte cererea formulată de catre reclamanta BALTARETU EMILIA, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN CONSTANŢA, în consecință, Dispune anularea Hotararii Consiliului Judetean Constanta nr. 59/24.03.2021, privind respingerea plangerii prealabile formulata de catre reclamanta impotriva Hotararii Consiliului Judetean Constanta nr. 32/17.02.2021. Dispune anularea in parte a Hotararii Consiliului Judetean Constanta nr. 32/17.02.2021, privind incetarea dreptului de administrare constituit in favoarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta “Sfantul Apostol Andrei” Constanta asupra imobilului – locuinta de serviciu cu destinatia de locuinta de serviciu (…). Dispune suspendarea în parte a executării HCJ Constanţa nr. 32/17.02.2021, privind încetarea dreptului de administrare constituit în favoarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, asupra imobilului – locuinţă de serviciu situat în Municipiul Constanţa (…). Ia act ca s-au solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu recurs în 15 zile de la comunicare pentru cererea de anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare pentru cererea de suspendare. Pronunţată in data de 22.11.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Așa cum se poate observa, hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.