INTERVIU cu instructorul de zumba fitness, Starlin Belen, fost concurent Survivor România. Cum a ajuns să locuiască în Constanţa, deşi este originar din Republica Dominicană

0
492

Mariano Starlin Belen Medina, originar din Republica Dominicană, fost concurent al show-ului Survivor România, sezonul al doilea, a acordat un interviu ziarului Focus Press, în care a vorbit despre experiența Survivor și ceea ce a însemnat pentru el, dar și despre momentul în care a decis să se mute în România.

Acesta a povestit despre momentul în care a văzut fotografii cu  soția sa pe rețeaua de socializare Hi5, prin anul 2008. S-a îndrăgostit de ochii frumoasei constănțence și abordat-o. Au vorbit pe acea platformă în limba spaniolă.

„Ea a venit în Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane și am locuit timp de trei ani acolo. A lucrat la un call center. Am așteptat ca eu să termin facultatea și apoi am decis că trebuie să venim aici, în România. Ne-am mutat în Medgidia. Pentru mine era foarte dificil, nu cunoșteam pe nimeni. Am ajuns în luna octombrie aici, pentru mine a fost cel mai frig, eu fiind învățat cu căldura din Dominicană. Era dificil să mă adaptez. Nu puteam să vorbesc cu nimeni, Mă uitam pe rețele de socializare și îmi vedeam prietenii din Dominicană sunt afară, la colț de stradă, joacă baschet și eu înfruntam frigul și zăpada. Mai văzusem zăpadă doar în frigider până atunci.  Eu cred că dacă îți dorești ceva e simplu să te adaptezi. Îmi doream în primul și în primul rând să învăț limba română, ca să pot începe să muncesc. După patru luni mă ocupam de lucrurile simple, soția îmi cumpărase un translator. Am făcut și cursuri înainte să vin, în afară de profesia pe care o am, am studiat psihologie industrială şi resurse umane. Cursurile respective m-au ajutat. Am început să lucrez într-o sală la Medgidia. Am stat acolo cam doi ani și de aici a pornit tot. Mai mult, am cumpărat o mașină, nu mai era valabil permisul de conducere pe care îl avem, așa că a trebuit să învăț legislația de aici. Cu soția vorbesc doar în spaniolă acasă. De 10 ani mă aflu în România alături de soția mea și avem împreună o fetiță”, a povestit Belen.

Starlin Belen a vorbit despre experiența Survivor și ce a însemnat pentru el acest show. Spune despre această competiție că nu este neapărat una sportivă, ci una despre cum să supraviețuiești fără telefon, familie, mâncare, pe care trebuia să o câștigi.

„Eu înainte de Survivor am mai fost într-o altă emisiune, „România Dansează” între 2013- 2014. Legat de Survivor, aveam un feeling că puteam și trebuie să particip, dar nu eram complet sigur. Pur și simplu credeam că nu este momentul. Plus că mai era și slujba mea, în afară de antrenor fitness și zumba fitness, mă ocup și de entertainment, cânt muzică latină și mă gândeam dacă să mă înscriu sau nu, eu primăvara și vara sunt foarte prins în evenimente. Dar, fiind pandemie de coronavirus, sălile anul trecut erau închise, evenimentele interzise, am zis că e momentul să mă înscriu la Survivor. A fost o experiență inedită, ceva ce nu pot descrie. Și ce e cel mai important, nu condiția fizică contează cel mai mult, aceasta doar 30%, ci cea mentală de 70%. Și cel și cel mai important, foamea, faptul că nu aveam mâncare, decât dacă o câștigam, în rest mâncam cocos, dar ne săturasem, melci, raci, dar trebuia să avem grijă cum îi prindem. Avem pești, dar nu aveam undițe să îi prindem și tot așa. Mai mult, în junglă, dădeai de tot felul de pericole. Erau mulți șobolani, viespii, tarantule, șerpi”, a relatat Belen.

Spune că în prezent păstrează legătura cu aproape toți colegii din echipa Războinicilor, în special cu cei pe care i-a considerat frați: „Cel mai dificil este faptul că noi nu ne cunoșteam și asta a fost dificil. Am stat fără telefon, televizor, mâncarea cu care eram obișnuiți, atâta timp. În prezent țin legătura cu mai toți colegii mei din echipa Războinicilor, dar cel mai mult cu Sorin, Andrei, Marius, Vera, Musty, Maria, Bogdan, dar dacă eu plecasem când a ajuns el. Cu restul colegilor vorbim pe rețelele de socializare, la telefon”.

În cadrul interviului, Starlin Belen a dat unele recomandări legate de alimentație în această persoană pentru iubitorii de sport și nu numai, având în vedere că este instructor de fitness și zumba fitness. Mai mult, le-a transmis celor ce doresc să se înscrie la astfel de competiții, precum Survivor, să nu renunțe la visurile lor și să nu se lase influențați de nimeni. Totodată spune că experiența Survivor l-a făcut să aprecieze mai mult familia și lucrurile simple.

Pentru declarații complete vă invităm să urmăriți interviul VIDEO!

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.