VIDEO. Una dintre minunile lumii o regăsiți în Kazahstan: Canionul Charyn

0
459

O călătorie în Kazahstan trebuie să includă neapărat vizitarea Canionului Charyn. Fratele mai mic al Marelui Canion american.

Una dintre principalele atracții turistice ale Kazahstanului este Canionul Charyn. Un parc național, la aproximativ 150km de Almaty, în apropiere de granița cu China.

O minune a naturii, o bogăție a Kazahstanului, create de râul Charyn, care a tăiat treptat Munții Tian Shan și a creat un relief bizar, impresionant. Un canion în care întâlnești, parcă, creaturi și forme de tot felul, din rocă. Uneori parcă te afli pe Marte, datorită coloritului roșiatic

Canionul Charyn are o lungime de peste 154 de kilometri. Râul a sculptat rocile atât de frumos căci nu poți să nu te minunezi la fiecare pas, datorită peisajului nepământean. Mai ales că prin canion poți face mai multe trasee, cel mai cunoscut fiind Valea Castelelor. Lungimea sa este de aproximativ trei kilometri, iar aici lățimea canionului ajunge și la 80 de metri. Multe stânci par castele uriașe, de forme bizare, acesta fiind și motivul pentru care a fost numită Valea Castelelor. Traseul se termină pe malul râului Charyn, care creează un climat favorabil pentru creșterea Ash Grove, un tip de frasin ce îl regăsim în doar două locuri pe Pământ: în Canionul Charyn și în America de Nord.

Astfel, Canionul Charyn este un monument natural unic, cu un relief deosebit, ce a căpătat forme de capele, turnuri, animale etc., care s-au format datorită influenței intemperiilor asupra rocilor sedimentare. Vântul, apa și nisipul au sculptat rocile roșii ale lui Charyn, pentru a-i forma actualele forme și nuanțe. Unele dintre stânci seamănă cu diferite figuri, motiv pentru care unele părți ale canionului sunt numite Valea Castelelor, Cheile Vrăjitoarei sau Cheile Fantomelor.

Dacă doriți să vizitați Kazahstan pe cont propriu, puteți zbura cu Turkish Arlines, din Capitală, cu escală în Istanbul.

Altfel, în mod organizat, românii pot apela la pachetele oferite de Mistral Tours, proprietarul agenției de turism, Corina Martin, aflându-se în Kazahstan, săptămâna trecută, pentru a pune bazele colaborării cu mai mulți tour-operatori kazahi și autorități locale, Primăria Almaty având propriul birou de turism, Visit Almaty. Mai mulți reprezentanți kazahi au vizitat România, la invitația Asociației Resto, în luna septembrie a.c.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.