Un călugăr cu COVID a spart geamurile salonului și a fugit din spital

0
809
Spitalul Târgu Cărbuneşti

Un călugăr care s-a infectat cu noul coronavirus, de la mânăstirea-focar Lainici, a fugit din spitalul Târgu Cărbuneşti .

Un călugăr de la Mânăstirea Lainici a făcut prăpăd în spitalul unde era internat. Acesta a spart un geam şi a fugit. După ce a fost găsit de poliţişti, bărbatul a fost internat la secția de Psihiatrie. Acesta s-a ales și cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bărbatul a fost depistat cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile, însă omul nu avea vreun simptom. Așa că s-a decis izolarea lui la Mănăstirea Lainici alături de alți călugări care fuseseră și ei confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Călugărul a fugit din izolare și a fost găsit de polițiști într-o comună din județul Gorj. Pentru că reprezenta un pericol pentru sănătatea populației, polițiștii au decis internarea lui la spitalul suport-COVID din Târgu Cărbunești. Nici aici călugărul nu s-a liniștit. A spart geamurile de la salon și a fugit din nou.

Poliţiştii l-au găsit și au decis internarea acestuia în secția Psihiatrie, într-un salon cu gratii la ferestre. În același timp, i s-a întocmit și dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în formă continuată.

Mănăstirea Lainici este  în carantină. Mai mulţi călugări şi stareţul aşezământului monahal s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, un monah a decedat din cauza infecţiei cu SARS CoV 2.

„Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane, din rândul personalului mănăstirii, au fost confirmate cu infecția SARS- CoV-2, una dintre acestea decedând”, anunță DSP.

Sursa: RomâniaTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.