Un cartier de romi din Babadag, în CARANTINĂ din cauza exploziei de cazuri de COVID-19

0
2717
Orașul Babadag. FOTO Cătălin SCHIPOR

Situaţie gravă la Babadag, în judeţul Tulcea! Vineri noapte au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea pentru a li se aduce la cunoştinţă prevederile Ordinului 74.589 din 17.04.2020 al Comandantului Acţiunii, Secretar de Stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul oraşului Babadag din judeţul Tulcea. Este vorba despre luarea măsurii de a carantina un cartier din Oraşul Babadag, respectiv cartierul Bendea.

Ordinul a ţinut cont de evaluarea de risc expusă de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Tulcea, nr. 7447/17.04.2020, precum şi de punctele de vedere favorabile exprimate de structurile de ordine publică în sensul instituirii măsurii de carantină pentru zona în care situaţia epidemiologică prezintă risc crescut, însă a fost emis la propunerea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, asumată de prefectul judeţului domnul Alexandru Cristian IORDAN. Potrivit Ordinului mai sus amintit, începând cu data de astăzi, 18 aprilie 2020 „se instituie, pe perioada stării de urgenţă, măsura de carantinare în oraşul BABADAG, a cartierului Bendea, delimitat de următoarele căi naturale şi de circulaţie rutieră: râul Tabana – E87 – strada Băilor – strada Viilor – strada Carierei – strada Vlad Ţepeş – strada Gheorghe Lazăr – strada Măcriş – strada Heracleea – strada Boteanu – Strada Ştefan cel Mare – strada Fabricii – strada Heracleea – râul Tabana.

Conform autorităţilor, din acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până în data de 18 aprilie 2020 un număr de 12 persoane, 6 dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie 2020. Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie 2020, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag.

În cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetățeni, marea majoritate de etnie roma (romi xoraxaj). Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.