Un cetățean rus vrea să construiască în Mamaia, pe malul lacului, un aparthotel de 8 etaje, imediat lângă ferestrele altor trei blocuri și vile

0
3453

Primăria Constanța a lansat în consultare elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu inițiat de Serghei Antonevici pentru construirea unui aparthotel cu opt etaje. Constănțenii pot trimite observații și propuneri până pe 10 februarie a.c.

Serghei Antonevici vrea să construiască un aparthotel cu opt etaje în zona Butoaie, pe malul Lacului Siutghiol, chiar la bulevard.  Acesta deține un teren de 500mp, pe B-dul Mamaia nr. 501, cumpărat în decembrie 2017, și vrea să ridice pe acesta un imobil cu suprafața construită de 280,5mp.

Pentru aceasta a inițiat un Plan Urbanistic de Detaliu, care se află în consultare, iar constănțenii pot trimite observații și propuneri până pe 10 februarie, prin e-mail (primarie@primaria-constanta.ro), prin poștă (la sediul Primărie din B-dul Tomis nr. 51, etaj 1, Serviciul Strategii Urbane) sau le pot depune la Registratura Primăriei Constanța, de la Centrul de Informare Cetățeni din incinta City Park Mall.

Actualele reglementări urbanistice din zonă (conform Planului Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local în mai 2013) sunt regim de înălțime P+5E-8E, procent de ocupare a terenului de 40-70% și un coeficient de utilizare a terenului de 4. Așa că Antonevici vrea să construiască un aparthotel cu regim de înălțime maxim permis (opt etaje), cu un P.O.T. de 56,10% și un C.U.T. maxim, de 4.

Toate spațiile de parcare vor fi amenajate în subsolul clădirii, iar investitorul promite că vor exista și toate suprafețele minimi de spații verzi necesare, conform prevederilor legale. Va fi interesant de văzut cum de vreme ce mai bine de jumătate din teren va fi acoperit de aparthotel, iar acesta va fi înconjurat de alte trei vile sau blocuri, la distanțe de doar câțiva pași. Pentru că noua clădire va fi ridicată chiar între Vila Alisia, Lake Boutique Apartments și Arlequin Apartments, pe o suprafață folosită acum drept parcare de către proprietarii din aceste imobile. Oare cât de fericiți vor fi aceștia, de vreme ce după construcția noii clădiri se vor putea uita liniștiți, prin ferestre, în camerele vecinilor și invers, de vreme ce vor fi atât de apropiați?

Serghei Antonevici propune ca accesul către noul aparthotel să se facă și din Bulevardul Mamaia, prin desființarea a trei locuri de parcare existente în lungul bulevardului.

Certificatul de urbanism necesar elaborării Planului Urbanistic de Detaliu a fost eliberat de Primăria Constanța în aprilie 2019, în urma ședinței Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului din 30 iulie 2018. Dar deși a trecut atât de mult timp până acum, abia acum a fost pus în consultare publică acest proiect imobiliar.

În 2019, investitorul rus a solicitat și un acord Agenției pentru Protecția Mediului Constanța pentru un alt aparthotel de trei etaje în zona Beach Land din Năvodari.

Despre Serghei Antonevici, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism susțineau, în 2018, că a fost implicat într-un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, în perioada 2010 – 2013, alături de foști șefi din Rompetrol Group, Cristi Borcea și mulți alții.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.