Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta vaccinarea bolnavilor cronici

0
108

Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta doza de rapel și vaccinarea persoanelor vulnerabile – bolnavi cronici și persoane peste 65 de ani, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Este soluția găsită de autorități după ce săptămâna trecută România a primit doar jumătate din dozele de vaccin programate pentru a fi livrate. Dintre persoanele care deservesc activități esențiale, vor fi extrași și reprogramați cu 10 zile întârziere cei care au vârsta sub 65 de ani și nu figurează în evidențe cu boli cronice, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Programările sunt decalate timp de 10 zile, iar începând din 9 februarie se reintră în normal. Cei reprogramați reprezintă o medie de 3.000 de persoane pe zi și nu vor afecta programările deja stabilite în luna februarie, spune coordonatorul campaniei de vaccinare.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.