Un constănţean a descoperit o monedă romană şi fragmente de ceramică antică în zona Palazu Mic: “Nu mă interesează recompensa, predau obiectele autorităţilor”

0
1813

Constanţa îşi dezvăluie, periodic, comorile: de la săpăturile din Zona Peninsulară, unde ies la iveală zidurile vechii cetăţi antice, la monede pe care le găsesc constănţenii în te-miri-ce colţuri ale urbei. Zilele acestea, un constănţean s-a prezentat la Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa şi la Direcţia de Cultură, pentru a preda bucăţi de ceramică şi o monedă romană pe care le-a descoperit pe un deal din zona Palazu Mic.

Costa Mina este din comuna Kogălniceanu, iar în timpul liber caută comorile Constanţei. Nu are detectoare de metale şi nu este interesat să păstreze pentru sine obiectele descoperite. Nici eventualele recompense nu îl interesează, aşa că a predat autorităţilor moneda. Nu a încasat vreo recompensă: “Nu mă interesează recompensa. Am înţeles că moneda este din secolul III-IV. Am predat-o deja, urmează să predau şi bucăţile de ceramică”, a declarat, pentru Focus Press, Costa Mina.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.