Un polițist constănțean a refuzat 800 de euro mită de la o persoană care conducea, fără permis, un autoturism

0
15424

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu polițiștii anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, au prins în flagrant, luni 22 februarie a.c., o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 800 de euro unui agent de poliţie, R. M. din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian – I.P.J. Constanța.

În fapt, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, polițistul a depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta, împreună cu ceilalți trei pasageri din autoturism au fost conduși la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale privind circulația pe drumurile publice. Ulterior, unul dintre pasagerii din autoturism i-a promis agentului de poliţie suma de 800 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Polițistul a formulat imediat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Astfel, tot ieri a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia bărbatul depistat în timp ce conducea fără drept a oferit agentului de poliţie suma de 800 de euro (promisă anterior de pasager), în scopul de a nu lua măsurile legale care se impuneau împotriva sa.

Persoana în cauză a fost condusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pentru cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Ca urmare a audierii, procurorul a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.