Un copac a fost doborât de vânt pe strada Dionisie cel Mic

0
478

Imediat ce a început să ningă, sărărițele au început să împrăștie material antiderapant pe poduri și pe străzi și bulevarde, iar autospecialele cu lamă intervin acolo unde s-a depus deja strat de zăpadă. În municipiul Constanța, circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

Încă de la primele ore ale dimineții, angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale, iar frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregatite și ele să intervină atunci când situația o va impune.

Din cauza vântului puternic, un copac a fost doborât pe strada Dionisie cel Mic. Echipele de țapinari vor interveni pentru tăierea și ridicarea acestuia.

Având în vedere că se vor semnala intensificări ale vântului, Primăria Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu, susțin reprezentații Municipalității. Întrucât există un risc crescut de producere a accidentelor ca urmare a formării de polei, administrația locală face un apel către constănțeni să limiteze deplasările în această perioadă.

„Dacă deplasarea nu poate fi amânată, recomandăm cetățenilor să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire.

Dacă deplasarea nu poate fi evitată, facem apel la constănțeni să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.

Totodată, amintim agenților economici și asociațiilor de proprietari că au obligația de a elibera zăpada de la intrarea în magazine și de pe trotuarele din dreptul imobilelor și să o depoziteze în așa fel încât circulația rutieră și cea pietonală să nu fie afectate“, transmite Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Toți locuitorii orașului, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055.

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205.

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.