Un fals avocat, care a dat în judecată toată justiția de la malul mării, se căznește să demonstreze că e nevinovat, după ce a fost condamnat

1
444
Curtea de Apel Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Falsul avocat Vasile Dumitru, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, a cerut în instanță revizuirea a unei sentințe penale, din 2015, respectiv a unei decizii penale din 2018, în urma cărora a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni privind exercitarea fără drept a unei profesii, plus unele fapte conexe.

Așa cum ar spune cineva, încâlcite sunt ițele Domnului, dar mai încâlcite sunt cele ale justiției de la Constanța. Vasile Dumitru, este un așa-zis ”avocat” din cadrul unui ”barou”, denumit ”Baroul Constituțional”, înființat de un alt personaj controversat cu mai multe dosare la activ: Pompiliu Bota. Despre scandalurile iscate pe marginea acestui subiect, s-au scris multe, în toată țara.  Acest ”Barou Constituțional” funcționează ilegal, dar culmea este că tot membrii acestuia se bat cu pumnii în piept că totul este perfect legal și că, de fapt, baroul adevărat, denumit ”baroul tradițional” ar funcționa ilegal. Atât ”întemeietorul” ”Baroului Constituțional”, Pompiliu Bota, cât și alți adepți ai săi, printre care și Vasile Dumitru, au fost cercetați penal și condamnați pentru aceste practici.

Condamnat pentru exercitarea fără drept a unei profesii

Revenind la Dumitru Vasile, acesta a fost condamnat de două ori, de instanțele constănțene, la pedepse cu închisoarea, pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat și pentru purtarea fără drept a robei de avocat. Însă, din câte se pare, nu își asumă aceste fapte nici în prezent, deși a fost găsit vinovat și există sentințe definitive în acest sens. La începutul anului, acesta a cerut revizuirea hotărârilor judecătorești, cerere care a fost respinsă la Judecătoria Constanța. Mai departe, această decizie a fost atacată cu apel, dosar în care Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) s-a constituit parte civilă. Dacă va fi sau nu va fi admis apelul, rămâne de văzut. Până atunci, falsul avocat mai are de executat din pedeapsă de 1,7 ani de detenție, potrivit sentinței din 13 februarie 2018, pronunțată la Curtea de Apel Constanța.

Situația a fost ceva mai amuzantă, în urmă cu patru ani, când același individ, cu condamnări la activ, i-a dat în judecată pe aproape toți procurorii și judecătorii de la malul mării, într-o ”acțiune în răspundere delictuală”, dosar care a fost strămutat la Curtea de Apel Galați.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.