Un fals avocat, care a dat în judecată toată justiția de la malul mării, se căznește să demonstreze că e nevinovat, după ce a fost condamnat

2
1154

Falsul avocat Vasile Dumitru, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, a cerut în instanță revizuirea a unei sentințe penale, din 2015, respectiv a unei decizii penale din 2018, în urma cărora a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni privind exercitarea fără drept a unei profesii, plus unele fapte conexe.

Așa cum ar spune cineva, încâlcite sunt ițele Domnului, dar mai încâlcite sunt cele ale justiției de la Constanța. Vasile Dumitru, este un așa-zis ”avocat” din cadrul unui ”barou”, denumit ”Baroul Constituțional”, înființat de un alt personaj controversat cu mai multe dosare la activ: Pompiliu Bota. Despre scandalurile iscate pe marginea acestui subiect, s-au scris multe, în toată țara.  Acest ”Barou Constituțional” funcționează ilegal, dar culmea este că tot membrii acestuia se bat cu pumnii în piept că totul este perfect legal și că, de fapt, baroul adevărat, denumit ”baroul tradițional” ar funcționa ilegal. Atât ”întemeietorul” ”Baroului Constituțional”, Pompiliu Bota, cât și alți adepți ai săi, printre care și Vasile Dumitru, au fost cercetați penal și condamnați pentru aceste practici.

Condamnat pentru exercitarea fără drept a unei profesii

Revenind la Dumitru Vasile, acesta a fost condamnat de două ori, de instanțele constănțene, la pedepse cu închisoarea, pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat și pentru purtarea fără drept a robei de avocat. Însă, din câte se pare, nu își asumă aceste fapte nici în prezent, deși a fost găsit vinovat și există sentințe definitive în acest sens. La începutul anului, acesta a cerut revizuirea hotărârilor judecătorești, cerere care a fost respinsă la Judecătoria Constanța. Mai departe, această decizie a fost atacată cu apel, dosar în care Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) s-a constituit parte civilă. Dacă va fi sau nu va fi admis apelul, rămâne de văzut. Până atunci, falsul avocat mai are de executat din pedeapsă de 1,7 ani de detenție, potrivit sentinței din 13 februarie 2018, pronunțată la Curtea de Apel Constanța.

Situația a fost ceva mai amuzantă, în urmă cu patru ani, când același individ, cu condamnări la activ, i-a dat în judecată pe aproape toți procurorii și judecătorii de la malul mării, într-o ”acțiune în răspundere delictuală”, dosar care a fost strămutat la Curtea de Apel Galați.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

 1. 1. Domnul Pompiliu Bota, minte ” de îngheață apa”… măcar nu a facut trimitere la decizia prin care a afirmat când m-am dat afară din Baroul București cu sediul în str. Academiei Nr. 4-6, București.
  2. Nici o instanța nu a anulat decizia de primire in profesia de avocat și decizia de autorizare respectiv decizia de suspendare din profesia de avocat din 2017!
  3. Parchetele din raza Curții de apel Constanța și-au declinat competența la Judecătoria sect.3, București încă din 2020, pentru a cerceta această entitatea UNBR cu sediul în str. Academiei Nr. 4-6, București, pentru a se cunoaște dacă la data când am susținut examenul in Decembrie 2012, entitatea Baroul București cu sediul în str. Academiei nr. 4-6, avea dreptul de a organiza examene de primire in profesia de avocat, activitate reglementată de codul CAEN 6910-Avocatură!
  4. Un procuror de la sect.3, București a apreciat în 2020, ca magistrații care m-au judecat și condamnat, trebuie să fi cercetați pentru abuz în serviciul și alte fapte penale, cercetare care fiind tergiversată nejustificat, a trebuit să solicit instanțelor de judecată să impună un termen de soluționare pentru a mi se respecta dreptul la un proces echitabil și rezonabil.
  5. Până la data de 01.06.2022, se va clarifica situația cu cele două UNBR-uri definitiv, deoarece Judecătoria sect.3 București a impus termen până la data sfârșitului lunii iunie 2022, apoi magistrații care au formulat denunțuri false referitor la activitatea mea sunt cercetați, adecis I.C.C.J. până la același termen!!!
  6. Cert este că am fost condamnat fără a se verifica legalitatea deciziilor emise de Baroul București, cu sediul în str. Academiei Nr. 4-6, în mod abuziv am fost condamnat pentru că nu am făcut parte de Baroul București cu sediul în București, str. Dr. Dumitru Râureanu, cercetare care se face într-un final abia după aproximativ 9 ani!!!
  7. Mulțumesc magistraților care după 9 ani au hotărât că “Vasile Dumitru și-a exercitat cu bună credință activitatea de avocat urmând a se efectua cercetările față de reprezentanți UNBR cu sediul în str. Academiei Nr. 4-6, București”…. Bota Pompiliu și Bălăcescu Constantin, sub aspectul săvârșirii unei posibile înșelăciuni, însă indiferent de soluție, nu trebuia să fiu condamnat!
  8. Dacă Parchetele și instanțele din România ar fi efectuat o cercetare legală și o judecată cu respectarea principiului contradictorialității, a dreptului la apărare și egalitate de șanse, nu aș fi fost condamnat!
  9. Însă, statul român a dovedit prin magistrații care au judecat că încă actul de justiție este impus și magistrații se impun orfinelir ” venite de sus”… fără alte comentarii, și b totodată se poate vedea că din aceleași Parchete care au propus condamnarea lui Vasile Dumitru, au decis după câțiva ani buni că Vasile Dumitru, nu are o vină pentru activitatea desfășurată!
  10. Deci avem și magistrații care își respectă familia, și țara, având o loialitate față de lege și Constituție respectiv Convenția europeană a drepturilor omului!
  11. Statul român va plăti pentru Vasile Dumitru detenția abuzivă, având în vedere duplicitatea soluțiilor, este incident ” în dubio pro reu” … magistrații fiind cercetați pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, represiune nedreaptă, trafic de influență, tortură, favorizarea făptuitorilor, urmare cercetărilor care se efectuează la această oră!
  12. Cert este că sunt mii de persoane acuzate abuziv de săvârșirea unor fapte penale, fapte care nu au fost săvârșite niciodată, ceea ce echivalează cu infracțiunea de genocid, statul român plătind magistrații pentru acuzațiile false și acordandu-le pensii speciale, această situație gravă o știe și Curtea Constituțională a României, Parlamentul României, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Parchetul General al României și Ministerul de justiție, și trebuie să ne gândim de ce acest comportament?
  13. Când oamenii sunt trimiși la închisoare nevinovați, mai putem să spunem că România este un stat de Drept, când unor persoane li se încalcă proprietatea și sunt lipsiți de o judecată legală, ce mai puteți spune oamenii buni având în vedere că suntem chiriași vremelnici pe acest pământ!
  14. Parlamentul României trebuie sa modifice urgent legea avocaturii, Legea Notarului public. Legea insolvenței și Legea privind statutul magistratului respectiv funcționarului public deoarece statul român pierde miliarde de euro prin intermediul acestor legi mai sus menționate având lacune și vid legislativ !
  15. Menținerea legilor enumerate încalcă Drepturile și libertățile fundamentale ale omului precum și întreaga ordine de drept prevăzută de Constituția României, Codul civil. Codul de procedură civilă, codul penal, Codul de procedură penală și legile speciale respectiv Dreptul european!
  16. Ceea ce este deosebit de grav este faptul că tocmai Curtea Constituțională a României își încalcă propria jurisprudența, Parlamentul desființează sentințe definitive și irevocabile iar Înaltă Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii adaugă la lege, iar Inspecția judiciară califică faptele penale grave că fiind fapte de natură administrativă!
  17. Pentru a vă pune la dispoziție documentele ce însoțesc argumentele, pot fi contactat la adresa de email: legis.vasiledumitru@yahoo.com
  18. Orice om venit în această lume este supus unor evenimente pe care nu le dorește, nu le accepta, însă putem trece ușor peste orice eveniment nedorit când avem credință sinceră în puterea divină, atunci nici nu putem să-i urâm pe cei care ne-au adus vătămări grave pentru că Dumnezeu are Legea echilibrului și a compensației care funcționează fără nici o discriminare la timpul potrivit, trebuie doar să avem răbdare, răbdare și îndelungată răbdare, aceasta având ” rădăcinile amare” însă fructele sunt dulci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.