Un focar de COVID-19 a fost depistat pe o navă aflată în Șantierul Naval Constanța

0
2666
Nava SEAMASTER IV.

Nava SEAMASTER IV, cu pavilion Malta, a andocat în data de 10 august în Șantierul Naval Constanța, pentru lucrări de reparație. Două zile mai târziu, echipajul navei a fost testat COVID în întregime – 26 de membri, din Filipine. Rezultatele testelor au fost, fără excepție, negative.

Pe 21 august, 7 dintre navigatori, au fost schimbați la navă de 7 conaționali, iar 15 tehnicieni din Bulgaria au sosit în SNC pentru lucrări specifice de mentenanță la nava SEAMASTER IV.

În data de 31 august, toți cei 41 de cetățeni străini – 26 de membri ai echipajului, respectiv 15 tehnicieni, au fost testați pentru COVID-19. 8 dintre aceștia – 5 navigatori filipinezi și 3 tehnicieni bulgari, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și urmează să fie internați.

Ceilalți 33 de oameni vor rămâne în carantină la bordul navei, cu mențiunea că se fac diligențele necesare pentru ca 12 dintre ei – tehnicienii bulgari, să fie trimiși în țara de origine pentru efectuarea perioadei de carantină.

DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică pentru a determina dacă cei 33 de cetățeni străini au intrat în contact și cu alte persoane.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.