Un fost deputat refuză să-și demoleze casa construită ilegal în zona falezei din Tuzla

1
2458
Construcție ilegală pe plaja din Tuzla - Foto: ABADL

Scandalul construcțiilor ilegale din zona costieră a comunei Tuzla a început în urmă cu circa 10 ani, doar că în vara acestui an s-au făcut demersuri pentru eliberarea zonei de case și barăci. Primarul comunei, Taner Rașit, a trimis o notificare tuturor deținătorilor de construcții din zona T1, solicitându-le să elibereze zona într-un termen stabilit. Unii s-au conformat, alții, însă, nu, ba au mai dat și administrația publică în judecată.

În urma controalelor făcute de IPJ, Protecția Consumatorului și Prefectură, s-a decis demolarea construcțiilor ilegale. Printre persoanele vizate de aceste decizii se află și Szekely Levente Csaba, politician maghiar, membru UDMR, fost deputat și fost prefect de Vaslui, care deține o casă de vacanță construită ilegal, la fel ca toate celelalte, fără autorizație, fără aviz de la urbanism, fără nimic.

Acesta a dat în judecată, în luna august a acestui an, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) comuna Tuzla, la Judecătoria Mangalia, inițial pentru o contravenție, iar până la soluționarea acestui dosar, care are primul termen, pe fond, pe data de 6 ianuarie 2021, s-a cerut, prin ordonanță președințială, ”suspendarea provizorie a măsurii demolării construcţiei situată în Zona Costieră  Tuzla – zona T1 domeniul privat Comuna Tuzla – nereglementată urbanistic”,  așa cum se arată în solicitare.

Judecătoria Mangalia a admis acțiunea, pe 26 august a.c., pe fond, după care decizia a fost atacată cu apel, la Tribunalul Constanța. Miercuri, 2 decembrie, instanța a respins apelul formulat de UAT Tuzla, ca fiind formulat tardiv. Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că demolarea construcției ilegale a udemeristului Szekely Levente Csaba se suspendă până la finalizarea primei acțiuni.

De precizat că, în 2011, multe construcţii de pe plaja din Tuzla au fost puse la pământ cu buldozerele, însă au fost câteva care au rămas în picioare până acum, printre care se numără și casa de vacanță a lui Szekely.

Daniel ALBU

De precizat că în imagine este una dintre construcţiile ilegale de pe plaja din Tuzla

1 COMENTARIU

  1. Casutele nu au fost demolate cu buldozerul. Au fost pradate de saracii comunei, sub obladuirea fostului primar si a defunctului politai.
    Iar primaria Tuzla se afla in proces cu ABADL, pentru terenul falezei.
    Deci, nu se stie cine este propietarul adevarat.
    Cat despre constructiile ilegale, au mai ramas cateva baracute amarate, ce incurca “investitorii strategici” veniti de la o televiziune bucuresteana?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.