Un funcţionar din Olt “a stricat” planurile de la concursul pentru postul de secretar general în cadrul Primăriei Constanţa

0
10935

În cursul zilei de luni, 27 decembrie (spre final de an, cum „şade bine” instituţiilor publice) a avut loc concursul pentru ocuparea postului de secretar general al municipiului Constanţa. Iniţial, a circulat informaţia cum că pentru acest post de secretar general grad II se va înscrie doar Mirabela Călin, însă, până la data depunerii dosarelor (14 decembrie a.c.), a mai apărut un candidat- surpriză, în persoana lui Aurel Marinescu (funcţionar public din Olt!).

Cei doi candidaţi au susţinut proba scrisă, însă niciunul dintre ei nu a promovat, obţinând 53,72, respectiv 57,06 puncte. Punctajul este insuficient pentru ca ei să meargă mai departe, la proba interviu, care era stabilită în data de 29 decembrie. Cel mai probabil, acest concurs va fi reprogramat, la anul. Referitor la candidatul din Olt, surse din cadrul Primăriei Constanţa au precizat că: “Nimeni nu se aştepta să apară şi el. Dar… nimic nu e întâmplător”.

Interesant că fix în ziua acestui concurs procurorii DNA au descins la Primăria Constanţa, de unde au ridicat documente referitoare la anumite concursuri pentru funcţii în instituţie. Nu este clar dacă a fost vizat concursul pentru postul de secretar sau altele (de la Direcția Administrare Servicii Publice ori Direcția Generală Gestionare Servicii Publice), organizate acum o săptămână.

Odată cu vestea că procurorii au “vizitat” Primăria Constanţa, anumiţi funcţionari publici au comentat că ar putea fi la mijloc şi alte decizii, ca de exemplu “transferurile forţate” ale unor angajaţi, de pe anumite posturi pe altele, pentru a face loc oamenilor din actuala echipă de conducere a primăriei ori venirea fostului architect şef al Mangaliei la Direcţia de Patrimoniu. Toate aceste aspect vor fi clarificate, desigur, de procurori. Între timp, reamintim că singurul punct de vedere oferit de Primăria Constanţa, în legătură cu verificările efectate de DNA, este următorul: „Respectăm acţiunile oricărei instituţii a statului şi nu comentăm”, a transmis Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.