Un inculpat din dosarul instrumentat de DNA pentru trafic de droguri a cerut restituirea sumelor de bani pe care anchetatorii au pus sechestru

0
497
Drogurile găsite în mașina suspectului. FOTO Poliția Română

Un individ cercetat pentru trafic de droguri, în dosarul disjuns din cauza privind dosarul de corupție de la Poliție Eforie din 2020, a cerut instanței să-i restituie sumele de bani pe care anchetatorii au pus sechestru asigurator.

Este vorba despre Niculae Stănică, acuzat împreună cu încă 3 persoane, că ar fi vândut diferite cantități de droguri, cocaină, cannabis și ecstasy, în perioada august 2020 – 31 ianuarie 2021,pe raza municipiului Constanța. Potrivit anchetatorilor, indivizii au încercat să pună în circulație 10 bancnote de câte 50 de euro, toate falsificate.

În urma unor percheziții, atât la domiciliul lui Stănică, cât și la domiciliile celorlalți, s-au găsit 205 comprimate ecstasy (MDMA), 79,7 grame canabis și nouă cartușe cu glonț care erau deținute fără drept“, potrivit DNA.

În acest context, o parte dintre indivizi au fost arestați imediat după percheziții. Așa s-a întâmplat și cu Niculae Stănică, care a fost, ulterior, plasat sub control judiciar.

Mai nou, individul a făcut cerere pentru restituirea unor sume mari de bani pe care a fost instituit sechestrul asigurator.

Astfel, pe data de 25 august, Stănică a cerut Tribunalului să-I restituie suma de 7.770 euro şi 3.269 lei, asupra cărora a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului de către procurorii DNA. Numai că luni, 11 octombrie, judecătorii i-au respins cererea ca neîntemeiată.

 Precizăm că dosarul de trafic de droguri în care este cercetat Niculae Stănică a fost disjuns din cauza care îl privește pe fostul șef al Poliției Eforie, acuzat de unele fapte de corupție.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.